Časopis za pokrajino Posavje
30.09.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pestro dogajanje v Brežicah v letošnjem prazničnem decembru

Objavljeno: Četrtek, 24.11.2022    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
zptmbre_moje-praznicno-mesto_22__square_1.0.0
Le še nekaj dni nas loči od najbolj čarobnega meseca v letu in s tem tudi pestrega dogajanja v Brežicah. V ZPTM Brežice za vas pripravljamo številne dogodke na prostem, predstave za najmlajše, koncerte za vse generacije, plesni večer ter prednovoletni in silvestrski koncertni večer v starem mestnem jedru mesta. Z dogodki svoja vrata odpira tudi brežiški grad, zaživele bod mestna ulica, gostinski ponudniki v mestu pa že vabijo s posebno praznično ponudbo.

Za uvod v dogodke v sklopu »Brežice, moje praznično mesto 2022« vas že v soboto, 3. decembra, vabimo na veliki decembrski koncert Nine Pušlar, v nedeljo, 4. decembra, pa obiščite Praznični rokodelski sejem s tržnico in ustvarjalnico ter obiskom Dobrega moža v Posavskem muzeju Brežice.
 
Da bo december res čaroben, 10. decembra brezplačno zadrsajte z nami na otvoritvi drsališča na prostem in animacijami na ledu pred Športno dvorano Brežice, najmlajši pa zagotovo ne smejo zamuditi brezplačne otroške predstave »Božič na strehi« in prihoda Božička, ki bo v četrtek, 15. decembra, v dvorani Mladinskega centra Brežice.

Tudi plesali bomo, saj se v soboto, 17. decembra, v Mladinskem centru obeta vroč plesno-glasbeni »Xmas latino party« z DJ-jema Pando in Gašperjem. Plesali bomo salso, ki vsakemu požene kri po žilah, in bachato, ki nas omami ter zapelje s svojo senzualnostjo.

Pravijo, da ko imaš enkrat otroke, je vsak izgovor dober, da greš od doma, zato zgrabi priložnost za poldrugo uro smeha v družbi Uroša Kuzmana in Aleša Novaka v stand up komediji »Mali otroci, veliki problemi«, ki bo v nedeljo, 18. decembra, v Mladinskem centru Brežice.

V Viteški dvorani Posavskega muzeja Brežice bo 30. decembra tradicionalni, že 8. Gala novoletni koncert odličnih posavskih glasbenikov Janka Volčanška in Mateje Arnež Volčanšek z gosti, pestro pa bo zadnje dni letošnjega leta tudi na ulici starega mestnega jedra. V petek, 30. decembra, bomo pričarali praznično vzdušje za najmlajše, z otroško predstavo in prihodom dedka Mraza ter se za najdaljšo noč v letu ogreli s Skupino Gadi in DJ-jem v ogrevanem šotoru.
 
Kot se spodobi, bomo leto 2022 zaključili v družbi bližnjih in prijateljev ter novo, 2023, pričakali na ulici in v ritmih skupine The Rafters, na čelu z Robertom Petanom, posavskim kantavtorjem, ki je poleg tega, da je odličen glasbenik, tudi mojster besed in komičnih nastopov.
 
Živahno in praznično bo, za vse okuse in generacije, zato vabljeni v Brežice.

PROGRAM DOGODKOV:

Sobota, 3. 12. 2022, 21.00
Veliki decembrski koncert: NINA PUŠLAR
Vstopnina: 15,00 € / 18,00 €
MC Brežice


Za uvod v najlepši čas v letu in v dogodke Brežice, moje praznično mesto 2022 Nina pripravlja čaroben koncertni večer. S prepevanjem svojih največjih hitov, kot so To mi je všeč, Svet je tvoj, Lepa si, Poljub na klopci, Svet na dlani, Tople oči, Nina Nina Nina, je Nina že večkrat napolnila skoraj vsa slovenska koncertna prizorišča, gradove in dvorce, dvakrat razprodala Križanke in je že tri leta zapored z naskokom najbolj predvajana domača izvajalka na slovenskih radiih. Nakup vstopnic: Eventim.si in Klub MC Brežice.
 
Nedelja, 4. 12. 2022, 14.00–17.00
Prva nedelja v muzeju
14.00–17.00 Praznični rokodelski sejem in obisk Dobrega moža
15.00 Sladka ustvarjalnica z dobrim možem
Vstop prost
Posavski muzej Brežice


Prva nedelja v mesecu bo praznično obarvana. Vabljeni na tradicionalno tržnico in rokodelski sejem, kjer boste pod paviljonom, na prazničnih stojnicah, zagotovo našli darila za vaše najdražje. Za praznično vzdušje bo poskrbel Dobri mož, za vse obiskovalce bodo pripravili tudi zabavne in poučne delavnice.
 
Sobota, 10. 12. 2022, 9.00
Skok v zimo
Otvoritev drsališča, smučarski sejem, aktivnosti za otroke
Vstop prost
Pred Športno dvorano Brežice


Športna zveza Brežice in Zavod za šport Brežice bosta v soboto, 10. decembra 2022, prvič organizirala dogodek SKOK V ZIMO. Na dan uradnega odprtja drsališča pred Športno dvorano Brežice bo uporaba drsališča brezplačna. Sočasno bo potekal smučarski sejem, testiranje SLO-FIT, predstavitev rekreativnih programov za odrasle in spremljevalne gibalne delavnice ter poslikava obraza za najmlajše.
 
Četrtek, 15. 12. 2022, 17.00
Božič na strehi
Otroška predstava in prihod Božička
Vstop prost
MC Brežice


Manca si je za božič zaželela čisto pravega pingvina. Želja se ji uresniči in na njeni strehi se pojavi pingvin. Kaj pa zdaj? Imeti pingvina ni tako preprosto. Pingvin ne peče prazničnih piškotov, ne postavi smrečice in ne odpira daril kot mi. Pingvin ima rad mraz in ribe. Manci se vse obrne na glavo. Bosta imela kljub temu lep božič?
To lahko ugotovimo skupaj, zato vas vabimo, da se nam pridužite. Vstop na predstavo je brezplačen. Svoje mesto si zagotovite z vnaprej prevzeto brezplačno vstopnico v MC Klubu ali rezervacijo na druzinskicenter@mc-brezice.si.
 
Sobota, 17. 12. 2022, 21.00
Xmas latino party
Bachata in  salsa z DJ Panda in DJ Gašper
Plesno – glasbeni večer
Vstop prost
MC Brežice


Praznični čas je ravno pravšnji za zabavo. Vabimo vas, da se nam pridružite na Xmas latino zabavi. Plesali bomo bachato in salso, dva zelo znana plesa, ki sta temperamentna, energična ter hkrati elegantna. Ob dobri glasbi in plesu v Klubu MC Brežice bomo za vas poskrbeli tudi za »osvežitev« v vroči plesni atmosferi.
 
Nedelja, 18. 12. 2022, 19.00
MALI OTROCI, VELIKI PROBLEMI
Uroš Kuzman in Aleš Novak
stand-up komedija
Vstopnina: 17,00 €
MC Brežice


"Mali otroci, mali problemi, veliki otroci, veliki problemi!" je pregovor, ki ga je slišal že vsak starš. Pa je resničen? Je uvertura v starševstvo res preprosta in težavnost tega poklica zraste šele z leti? S temi in podobnimi vprašanji se bosta v stand up predstavi ukvarjala mlada očka, Uroš Kuzman in Aleš Novak. Čigavi problemi so večji? Ne vemo! Vemo pa, da naš čakata dve uri in pol smeha. 
Nakup možen v Klubu MC Brežice in preko naslednje povezave https://www.discoverbrezice.com/.../stand-up-komedija
Če nakup opravite preko spleta, potem karte prevzamete v Mestni hiši Brežice (Cesta prvih borcev 22).
 
Petek, 30. 12. 2022, 19.00
8. GALA NOVOLETNI KONCERT
Janko Volčanšek, Mateja Arnež Volčanšek in gosti
Vstopnina: 10,00 €
Viteška dvorana, Posavski muzej Brežice


V viteški dvorani Posavskega muzeja Brežice bo 30. decembra tradicionalni, že 8. gala novoletni koncert odličnih posavskih glasbenikov - Janka Volčanška in Mateje Arnež Volčanšek z gosti.
 
Petek, 30. 12. 2022, 18.00
Prednovoletni večer v starem mestnem jedru
18.00 Čarobni prazniki - otroška predstava in prihod dedka Mraza


Snežna kraljica se pripravlja na novoletno praznovanje. Kot nalašč pa ji gre vse narobe. Še sestrice snežinke nočejo skočiti na zemljo. Če ni snega, prazniki niso čarobni. Ko preizkusi že vse svoje trike in skoraj obupa, se spomni na starega prijatelja čarovnika Uršolina. Ko obišče njegov grad, pa začne kar sama stikati po čarovniških stvareh, kar pa Uršolinu ni všeč. Odloči se, da jo bo kaznoval, nato pa ji pomagal pričarati sneg. Po predstavi nas bo s svojim prihodom razveselil dedek Mraz. Vstopnine ni.
 
20.00 Koncert na prostem s Skupino GADI in DJ-jem v ogrevanem šotoru
Vstop prost
Staro mestno jedro
Sponzor petkovega večera: HESS d.o.o.


Za poskočen zadnji petkov večer v letu 2022 bodo poskrbeli člani Skupine Gadi. Plesali in peli bomo na njihove najbolj znane uspešnice, kot so Malo malo še, Poslovni oglas, Ne grem domov. Po koncertu vabljeni v ogrevan šotor, kjer bomo ob ritmih DJ Bana plesali še dolgo v noč.
 
Sobota, 31. 12. 2022, 22.00
Silvestrovanje v starem mestnem jedru
Koncert skupine The Rafters
Koncert na prostem
Ogrevan šotor
Vstop prost
Staro mestno jedro


Kot se spodobi, bomo leto 2022 zaključili v družbi bližnjih in prijateljev ter novo, 2023, pričakal na ulici starega mestnega jedra Brežic in v ritmih skupine The Rafters, na čelu katere je odličen kantavtor Robert Petan. Prepričani smo da bo mlada posavska zasedba poskrbela za nepozabno uverturo v novo leto.

Vir: ZPTM Brežice
« Nazaj na seznam
»