Časopis za pokrajino Posavje
10.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pet novih zaposlitev strokovnih delavcev v Posavju

Objavljeno: Petek, 22.11.2019    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
člani konzorcija posavskih NVO

Člani konzorcija posavskih NVO

Posavske nevladne organizacije (Družinski inštitut Zaupanje, LIJAmedia – zavod za medijsko produkcijo in izobraževanje, Mladinsko društvo Bistrica ob Sotli, Društvo gluhih in naglušnih Posavja, Zavod Dobra družba, regionalno stičišče NVO Posavja in Zavod EMMA – center za pomoč žrtvam nasilja) so se združile v konzorcij Močni, povezani in učinkoviti – za večjo vključenost vseh, v okviru katerega bodo razvijale nove programe in aktivnosti, širile prepoznavnost svojih storitev, krepile svoje kadrovske sposobnosti in tako nadgrajevale svoje delovanje.

Konzorcij se je na Ministrstvu za javno upravo prijavil na javni razpis za razvoj in profesionalizacijo nevladnih organizacij in pridobil subvencijo za zaposlitev petih strokovnih delavcev za obdobje dveh let.
 
Vključene organizacije, ki delujejo na področjih socialnega varstva, mladinskih, kulturnih in izobraževalnih dejavnosti, se zavedajo, da je v Posavju zaradi različnih dejavnikov tveganja po statističnih podatkih najvišja stopnja tveganja socialne izključenosti v Sloveniji. Po podatkih iz leta 2017 je vsak peti prebivalec Posavja (21,2 %) izpostavljen temu tveganju. Nevladne organizacije si z različnimi aktivnostmi prizadevajo blažiti stiske in izboljševati kakovost življenja različnih ranljivih skupin, z vzpostavitvijo konzorcija pa želijo okrepiti mobilnost in dostopnost njihovih storitev, razvijati nove, bolj sveže in uporabnikom prijazne metode dela ter nove aktivnosti, ki jih potrebujejo prebivalci regije.
 
Pomemben del aktivnosti konzorcija bo usmerjen k razvijanju sodelovanja med nevladnimi in javnimi inštitucijami, organizaciji različnih izobraževanj za strokovne delavce in osveščevalnim aktivnostim za zmanjševanje stigmatiziranosti različnih ranljivih skupin. Cilj konzorcija je tudi okrepiti vlogo ter prepoznavnost nevladnih organizacij v regijskem okolju.

Vir: Družinski inštitut Zaupanje, Damijan Ganc
Foto: Nataša Resnik, Zavod EMMA
 
« Nazaj na seznam