Časopis za pokrajino Posavje
19.01.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pihalni orkester Kapele odprl letošnjo Mestno promenado Brežice

Objavljeno: Sobota, 13.07.2019    Rubrika: PANORAMA Redakcija
mestna_promenada_brezice_pihalni_orkester_kapele40

Nastop Brigite Šuler in Eve Julije Borovšak ob spremljavi Pihalnega orkestra Kapele

Sinoči tudi dež ni mogel preprečiti uvoda letošnje Mestne promenade Brežice, ki zdaj že nekaj let v organizaciji Zavoda za podjetništvo, turizem in mladino Brežice poteka v brežiškem mestnem jedru in poskrbi za živahne poletne večere. Kot prvi je letos nastopil Pihalni orkester Kapele z glasbenima gostoma Brigito Šuler in Matjažem Mrakom.

mestna_promenada_brezice_pihalni_orkester_kapele07

Kljub slabšemu vremenu je v brežiško mestno jedro prišlo lepo število obiskovalcev.

Včerajšnje slabše vreme je mogoče res koga odvrnilo, da pride pred brežiško Mestno hišo in spremlja dogajanje prvega dne Mestne promenade, a tisti, ki so prišli - in teh ni bilo malo - ter prisluhnili kvalitetno izvedenemu repertoarju kapelskih godbenikov, ki jim je poveljeval dirigent Sebastjan Borovšak, so zagotovo veseli, da so julijski večer preživeli v dobri družbi in ob spremljanju tako domačih kot tujih glasbenih uspešnic. Pihalni orkester Kapele, ki se počasi že pripravlja na praznovanje 170. obletnice ustanovitve, kar bodo obeležili naslednje leto, se je predstavil s preigravanjem Avsenikovih, zimzelenih slovenskih, nekaj hrvaških, ameriških ter še nekaterih drugih svetovno znanih melodij današnjega in preteklega časa. Da pa se ni slišala samo glasba iz številnih instrumentov, sta s petjem bodisi v solo izvedbi bodisi duetu poskrbela Brigita Šuler in Matjaž Mrak, za katera sicer to ni bilo prvo sodelovanje s kapelskim orkestrom, saj imata za sabo že kar nekaj skupnih nastopov. Šulerjeva je sicer zapela tudi s svojo nečakinjo Evo Julijo Borovšak. Član orkestra Matevž Maček pa je pri eni od igranih skladb kot "instrument" uporabil kar tipkalni stroj. Ob koncu se je predsednik orkestra Martin Kostanjšek zahvalil vsem nastopajočim in povezovalki večera Alji Kovačič.

Na stojnicah so se prvi dan promenade predstavili Zeliščarska kmetija Veronika Fabinc, Žganjekuha Budič, Melitini OKUSI pa so poskrbeli za razvajanje brbončic. Še pred koncertom so potekale Gvidove dogodivščine za otroke z raznimi delavnicami.

Dogajanje Mestne promenade Brežice se nadaljuje že danes spet z dogodivščinami veveričjega škrata Gvida in sobotnega glasbenega večera z nastopom lokalne zasedbe Sherockees, 15. 7. je na vrsti salsa večer, 17. 7. Gvidove dogodivščine, ulična predstava za otroke Charivari (Teater Cizamo) in nastopi pevcev Mednarodnega otroškega pevskega festivala Brežice, 19. 7. Gvidove dogodivščine in jam session, 20. 7. Gvidove dogodivščine in koncert zasedbe Terca, 22. 7. stand up večer Roka Bohinca in Dina Kapetanovića, 24. 7. Gvidove dogodivščine in otroška predstava Pika Flika (Mala Lu) ter 26. 7., ko bo zaključek promenade s še zadnjimi dogodivščinami za otroke in nastopom hrvaškega dvojca Hojsak & Novosel.

R. R., foto: R. R. in L. Rudman
« Nazaj na seznam