Časopis za pokrajino Posavje
16.07.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pišečani spravili 'pod streho' športni mednarodni tabor mladih

Objavljeno: Torek, 09.07.2024    Rubrika: PANORAMA Redakcija
madnarodni badminton tabor v Pišecah (4)

Mladi so spoznavali pravila badmintona

Med 1. in 6. julijem je v Pišecah in okolici potekal mednarodni tabor mladih na temo športa in povezovanja. V ponedeljek in torek so si udeleženci tabora ogledali in spoznavali kraje po brežiški občini, se seznanili z možnostmi mednarodnega sodelovanja ter spoznavali delovanje Badminton kluba Pišece kot pobudnika in tvorca tabora.

madnarodni badminton tabor v Pišecah (9)

Utrinek s pohoda

Med 3. in 5. julijem so se zatem udeleženci v športni dvorani v Pišecah spoznavali z vadbenim procesom treniranja badmintona, v sklopu tabora pa je bila organizirana tudi kolesarska vožnja v Kumrovec. 5. julija so člani BK Pišece pripravili tudi manjši svečani program ob svetovnem dnevu badmintona, ki ga vsako leto Svetovna badmintonska zveza praznuje na 5. julij. Naslednjega dne so tabor v Pišecah zaključili s tradicionalnim Kolesarskim maratonom prijateljstva. Čez celoten teden je na taboru sodelovalo več kot 30 mladih obiskovalcev, medtem ko se je sobotnega kolesarskega maratona udeležilo nekaj več kot 40 udeležencev.

V Badminton klubu Pišece bodo pred iztekom počitnic organizirali še mednarodni otroški badmintonski festival, na katerem pričakujejo več kot 100 otrok.

Vir in foto: BK Pišece
« Nazaj na seznam
»