Časopis za pokrajino Posavje
25.05.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Po desetih letih ponovno izpeljana dirka – Queen Cup MB na Racelandu

Objavljeno: Četrtek, 12.05.2022    Rubrika: PANORAMA
hfsbm9K8.

12 vinskih kraljic in cvičkovih princes se je pomerilo v vožnji z gokarti.

Čeprav leta hitro minevajo, se prijateljstva še vedno ohranjajo. To velja tudi za cvičkove princese in lokalne vinske kraljice, ki jih je po desetij letih ponovno združila Martina Baškovič, 12. cvičkova princesa in 16. vinska kraljica Slovenije. Njenemu vabilu se je odzvalo 12 deklet, ki so minulo nedeljsko popoldne preživele na dirkališču Raceland v Krškem. Če je bilo njihovo prvo adrenalinsko srečanje na dirkališču zaznamovano z veliko otvoritvijo poslopja, se je tokrat namenila pozornost izpeljavi uspešnega projekta, ki si ga je zastavila družina Staut, to je nakup nove flote 15 gokartov. Slednji imajo moderen dizajn, katerega je zasnoval Jaka Zagode. Vozila – gokarti so znamke Praga in so bili izdelana v Italiji. T. i. otvoritve dogodka in prereza traku sta se kot osrednja govornika udeležila kot predstavnica obeh sodelujočih občin, Mestne občine Krško in Občine Brežice, podžupanja Občine Brežice gospa Mila Levec ter predsednik Zveze društev vinogradnikov Dolenjske gospod Miran Jurak, poleg njiju pa tudi celotna družina Staut (Tomislav, Majda, Domen) z najmlajšo Alino Staut na čelu. Spremljajoči program je zasnovala in vodila kar organizatorka dogodka Martina Baškovič.
Cx9TRtqc.


Čast prve vožnje z novimi gokarti na dirkališču je pripadel udeleženkam druženja, ki so se pred tekmo ogrele z nekajminutno vožnjo, da so priklicale svojo tekmovalnost in občutile moč gokartov. Ob progi so se zbrali navijači in ob prijetno toplih sončnih žarkih se je začel vrhunec druženja – jubilejna Queen Cup MB dirka. Tekma je bila ves čas napeta, a kljub vsemu prijateljska in polna dobre volje. Zmagovalne stopničke so zasedla dekleta iz različnih vinorodnih okolij: prvo mesto je pripadlo Katrin Štoki, kraljici terana, drugo mesto je zasedla Simona Petretič, cvičkova princesa, medtem ko je tretje mesto romalo v roke Lei Mlečnik Hatlak, Vipavski vinski kraljici. Zmagovalni trojici je pripadla tudi čast vožnje z dirkalnimi avtomobili družbe SH Trade. Prijetno druženje deklet je bilo izpeljano tudi v čast 10-letnici kraljevanja Martine Baškovič kot Vinske kraljice Slovenije. Če so se takrat dogodka udeležila le dekleta, pa je bila druščina tokrat večja, saj so bili prisotni tudi partnerji in njihovi otroci, ki so z otroškimi gokarti poskusili občutiti adrenalin svojih mamic.
qwYs43ws.


Cvičkove princese in lokalne vinske kraljice so sončen dan preživele v znamenju tekmovalnosti in adrenalina, prijateljskega klepeta in obujanja spominov. Druženje so omogočili: Raceland Krško, Pagrat d. o. o., SH Trade, Zlatarstvo Gros, Kozmetika Afrodita, Stihl, Vina Šerbinek, Vinska klet Krško, Vinska klet Puklavec Family wines, Vinska klet Radgonske gorice, Vinogradniško, turistično in kulturno društvo Gadova peč, Zveza društev vinogradnikov Dolenjske, Občina Brežice in Občina Krško.

V. P., foto: Marjan Dovečar
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte