Časopis za pokrajino Posavje
3.10.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Po Ostrovrharjevi vinski poti

Objavljeno: Sreda, 13.09.2023    Rubrika: PANORAMA Redakcija
Ostrovrharjev pohod 2023 (14)

Pohoda se je v sončni septembrski soboti udeležilo lepo število ljudi.

Sekcija vinogradnikov Ostrovrharjevih goric v Zagradu, ki deluje v okviru Turističnega društva Ostrovrharji Svibno, je 2. septembra organizirala pod pokroviteljstvom Turistične zveze Slovenije že 17. pohod po Ostrovrharjevi vinski poti »S pesmijo od zidanice do zidanice«.

Na začetku poti, pri domačiji Celestina v dolini Sopote, sta navzoče nagovorila predsednik vinogradniške sekcije Janez Kmetič in predsednik TD Ostrovrharji Tone Renko, nato je sledil pohod po poti, po kateri so pred mnogimi stoletji stopali tudi pogumni vitezi Ostrovrharji, ki so na strmem pobočju zaselka Zagrad ob vznožju Kuma zasadili vinsko trto. Obiskovalke in obiskovalci, med katerimi sta bila tudi radeški župan Tomaž Režun in gospodarski minister Matjaž Han, so se ustavili pri zidanicah ter okušali vino, ki so ga pridelale marljive roke vinogradnikov Ostrovrharjevih goric.
Ostrovrharjev pohod 2023 (3)

V Ostrovrharjevih goricah na območju Zagrada se je slišala tudi vesela pesem.

S pesmijo od zidanice do zidanice je razveseljevala skupina pevcev s harmonikašem, na zaključku vinske poti pa je za dodatno dobro razpoloženje ob rujni kapljici in okusnem bograču, ki sta ga pripravila tekmovalca 9. sezone oddaje Masterchef Slovenije Lucijan Lipovšek in Tilen Beloševič, skrbel ansambel Generacija. Pohodnice in pohodniki ter gostitelji so bili zadovoljni, saj jim je bilo naklonjeno tudi vreme.

S. R., foto: Regina Jakšič

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»