Časopis za pokrajino Posavje
12.05.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Po tematski gozdni učni poti z Waldijem

Objavljeno: Četrtek, 22.04.2021    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
Waldi-gozd-je-kultura-2021

Waldi, nova maskota tematske poti Gozd je kultura (foto: KŠTM Sevnica)

Danes, 22. aprila, praznujemo svetovni dan Zemlje, ki je glede na znanstvena prepričanja edini planet, na katerem se je razvilo življenje v eni izmed najlepših oblik.

Ljudje, živali, rastline – vsi smo del tega planeta, katerega vrednosti se v vsakdanjiku, kateremu vladata stres in naglica, premalo zavedamo. 22. april je tako idealna priložnost, da se vsaj za trenutek zavemo, kako čudovit dar je življenje na planetu, kot je Zemlja.

Gozd je kultura, tematska pot (109)

Tematska učna pot Gozd je kultura se vije okoli sevniškega gradu (foto: arhiv PO).

Da bo zavedanje na ta dan, ki je hkrati tudi dan tematske poti Gozd je kultura na gradu Sevnica, večje, se sprehodite po tematski gozdni učni poti, ki se vije okoli gradu. Za to, da bo na ta dan sprehod med 12. in 18. uro nekaj posebnega, bo poskrbel nasmejani Waldi, nova maskota tematske poti Gozd je kultura. Med sprehodom bo mogoče opazovati tudi življenje v grajskem čebelnjaku, spoznati drevesne vrste v deblaku in še mnogo več. Vsak sprehajalec bo ta dan z gradu v svoj dom odnesel še majhno pozornost.

Vabimo vas, da svoje doživetje svetovnega dneva zemlje ovekovečite s fotografijo. Objavite jo na svojem facebook in Instagram profilu in označite #visitsevnica in #gozdjekultura. Tako bomo skupaj pokazali, kaj vse ponuja Sevnica, zakladnica doživetij!

Prosimo vas, da ob obisku poti spoštujete in upoštevate ukrepe za zajezitev širjenja koronavirusa. Naj bo letošnje praznovanje kljub vsemu lepo!

Vir: Občina Sevnica, foto: arhiv PO

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam