Časopis za pokrajino Posavje
4.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Počitniške aktivnosti v Večgeneracijskem centru Posavje v Krškem

Objavljeno: Ponedeljek, 15.07.2019    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
IMG_varno na soncu z ZD Krško
Večgeneracijski center Posavje v Krškem je tudi letošnje poletje organiziral brezplačne počitniške aktivnosti za otroke, ki so potekale od 27. 6. do 10. 7. 2019.

Počitniški dopoldnevi so bili aktivno obarvani. Druženje so vsak dan začeli z jutranjim krogom, nato pa so sledile različne zanimive aktivnosti: družabne igre na prostem in v centru, športne aktivnosti, ustvarjalnice, kulinarične, glasbene in plesne delavnice ter še mnoge druge.
IMG_glasbena delavnica pod mentorstvom Klavdije Novšak


Skupaj so izdelovali hiške iz kartona, spoznavali različne instrumente, pripravili zdrav zajtrk s sadnimi zmešančki, posneli čisto pravi film, se zabavali ob poslikavi obrazov, zaplesali na pravljično-plesni delavnici, se prelevili v znanstvenike ter se odpravili na lov za zakladom. Posebej se zahvaljujejo osebju Zdravstvenega doma Krško, ki je svoj dragoceni čas namenilo tudi za VGC in otroke navdušilo s predstavitvijo reševalnega vozila ter dela reševalcev.
 
Vsak počitniški dan se je zbralo med 15 in 32 otrok, za dober potek dela so skrbeli prostovoljci in animatorji. Letošnje počitniške aktivnosti so bile zares razgibane, pestre in razigrane. Otroci so se zabavali, pridobivali nova znanja in stkali nova prijateljstva.
 
Večgeneracijski center Posavje je projekt, ki ga izvaja Ljudska univerza Krško skupaj s partnerjema: Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice ter Družinski inštitut Zaupanje iz Sevnice. Projekt je sofinanciran iz proračuna Republike Slovenije in Evropskega socialnega sklada.

Vir: Ljudska univerza Krško
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki