Časopis za pokrajino Posavje
19.01.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Počitniško varstvo v Društvu Sonček Posavje

Objavljeno: Torek, 30.07.2019    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
drustvo_soncek_pocitnisko_varstvo (7)
Društvo Sonček Posavje tudi v poletnih mesecih izvaja počitniško varstvo za otroke s cerebralno paralizo in ostalimi motnjami v razvoju ter sorojence. Osnovni cilj programa je, da otrokom in mladostnikom ponudimo novo možnost preživljanja prostega časa.

Naši "sončki" so dostikrat v počitniškem času pri sorodnikih, starih starših, starših in včasih tudi prepuščeni sami sebi, kajti naši uporabniki so v večini telesno ovirani in vsi nimajo rešenih arhitektonskih ovir, zato morajo žal biti le v domačem okolju, da lahko normalno funkcionirajo. Opažamo tudi, da se naši uporabniki med počitnicami dolgočasijo, kajti že sam današnji čas je takšen, da je tempo življenja zelo naporen in starši preprosto ne morejo biti ves čas z njimi, kajti nekateri hodijo v službe in jim je to velik problem. Tudi oni si zaslužijo kvalitetno preživljanje počitnic in mi jim omogočamo razne športne aktivnosti in prav počitniško varstvo je eden izmed čudovitih programov za naše "sončke". Program izvajamo na bazenu v Brestanici, kjer imajo uporabniki plavanje, telovadbo, druženje, razne igre, zabavo ...

Iskrena hvala osebju Bazena Brestanica za pomoč in reševalcem iz vode, ki nam vseskozi nudijo fizično pomoč. Program bomo izvajali skozi vse poletne mesece.

Društvo Sonček Posavje
« Nazaj na seznam