Časopis za pokrajino Posavje
9.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Podbočjani in Račani prejeli priznanji za izvirne spominke

Objavljeno: Četrtek, 14.11.2019    Rubrika: PANORAMA Redakcija
Podbočje-Raka-priznanje TZS

Predstavniki TD Podbočje in TD Lovrenc Raka s predsednikom TZS Pavletom Hevko

Na Dnevih slovenskega turizma v Ljubljani so v sredo podelili priznanja avtorjem najboljših spominkov v okviru natečaja za izvirne gastronomske in kulinarične spominke v Panonsko-termalni Sloveniji. 

Kot smo že poročali, sta bila med nagrajenimi tudi dva spominka iz Posavja. Spominek – kuhinjski pripomoček »Podboški cegu – loncenosec«, ki ga je na natečaj prijavilo Turistično društvo Podbočje, njegova avtorica pa je Ivanka Černelič Jurečič v sodelovanju s tamkajšnjim turističnim podmladkom, je prejel zlato priznanje, izbran pa je bil tudi med devet kulinaričnih spominkov in izdelkov s področja kuhinjske opreme, ki nas bodo v prihodnje zastopali na mednarodnih spletnih straneh.
DSC_0022
Z bronastim priznanjem v kategoriji kuhinjskih pripomočkov so nagradili spominek »Raška č'bula v lončeni posodi«, ki ga je prijavilo Turistično društvo Lovrenc Raka, izdelal pa Alojz Kerin. Strokovna komisija je ocenjevala 12 kulinaričnih pripomočkov in 33 prehranskih spominkov. Izbrane spominke bodo opremili še z nalepkami »European Region of Gastronomy – Slovenija 2021«.

P. P., foto: TD Podbočje
 
« Nazaj na seznam