Časopis za pokrajino Posavje
18.04.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Podelitev MEPI priznanj na gradu Rajhenburg

Objavljeno: Torek, 06.12.2022    Rubrika: PANORAMA Redakcija
1

Utrinek s slavnostne podelitve MEPI priznanj na gradu Rajhenburg

V petek, 2. decembra, je v okviru Srednje šole Krško potekala svečana podelitev MEPI priznanj na gradu Rajhenburg, kjer so krški Mepijevci dobili priznanja na srebrni in bronasti stopnji Mednarodnega priznanja za mlade. 

S prizadevnostjo na področju prostovoljstva (skrb za živali, nudenje učne pomoči drugim v času korone, pomoč v knjižnici, soudeležba v organizacijskih dejavnostih plezalnega kluba in v skavtstvu), na področju veščin (učenje kovaštva, računalniškega slikanja, hitrostnega sestavljanja rubikove kocke, programiranja, numizmatike, branja …) ter na področju povečevanja športnih dosežkov so si v zadnjem letu Gašper Žigante, Ema Kežman, Neja Avsec, Jaka Cerjak ter Vital Kortnik zaslužili priznanje na prvi, bronasti stopnji; Gašper Ružič, Rok Vintar, Jan Kozole, Marko Mlakar in Žan Kos pa na drugi, srebrni stopnji. Priznanja sta jim podelila krški župan mag. Miran Stanko ter koordinatorka Nacionalnega urada MEPI Neda Kajfež Ambrožič.
 
Z govorom je prisotne počastil tudi ravnatelj Srednje šole Krško Jože Pavlovič, mentorjema in delavcema v Mepi programu Alenki Špan in Mateju Mlakarju pa je bila podeljena plaketa za posebne dosežke na področju Mepi pustolovskih odprav in mepi mentorstva. Dogodek je minil v prijetnem druženju z vrhunsko kulinariko restavracije Rajhenburg, s svojimi glasbenimi vložki so ga dodatno obogatili kar nagrajenci sami, višek pa je predstavljal nastop vrhunske violinistke, Krčanke Žive Letnar.
 
Pred podelitvijo je s svojimi ekskluzivnimi potopisnimi utrinki nagrajence navduševal popotnik in neutrudni iskalec neprehojenih poti Silvo Rožman. V prepričanju, da se srečajo tudi v naslednjem letu, Mepijevci že snujejo načrte za mednarodne pustolovske odprave, ki jih bodo v kratkem predstavili širši množici na spletni strani http://mepikrsko.si
 
Ekipa MEPI Krško
« Nazaj na seznam