Časopis za pokrajino Posavje
16.09.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pohod po učni poti Savus v Radečah

Objavljeno: Sreda, 05.06.2019    Rubrika: PANORAMA Bralci pišejo
KTRC Radeče_Pohod po učni poti Savus 2019_02
Na prvi junijski dan je v organizaciji KTRC Radeče potekal pohod po učni poti Savus, katerega se je udeležilo okoli trideset domačinov. Podali so se na pet kilometrov dolgo krožno pot ob reki Savi in znotraj blizu štiriurnega druženja doživeli vsakodnevno priljubljeno sprehajalno pot na nekoliko drugačen način.

Pohod je bil namreč obogaten z različnimi aktivnostmi in zanimivostmi, kot sta okrepčilo pri turistično rekreacijskem centru Savus pred potjo s kmečkim zajtrkom in kulturni program skozi petje in ples v izvedbi učencev Podružnične šole Svibno ter sprejem pri Prevzgojnem domu Radeče. Z zbrano skupino pohodnikov je korake ubirala Duška Kalin iz KTRC Radeče, katera je navzoče seznanila, da je pohod organiziran že sedmo leto zapored v okviru Posavskega pohodniškega festivala, kateri pa je tudi del nacionalne zgodbe Slovenija hodi. Dogodek je obenem potekal v zaključnih dneh Tedna vseživljenjskega učenja.
KTRC Radeče_Pohod po učni poti Savus 2019_08


Ob eni najlepših ribolovnih tras so pohodniki doživeli njim dobro poznano pot na malce drugačen način, s poudarki na naravne danosti, lokalne znamenitosti in geografske posebnosti kot tudi bogat rastlinski svet in s postanki na razglednih točkah, zato dopoldne ni bilo le rekreacijsko, pač pa tudi poučno obarvano.

Na končni točki, ki je zaradi krožne poti tudi izhodiščna, so se udeleženci pohoda prijateljsko in polni prijetnih vtisov razšli, z odločitvijo, da se prihodnje leto znova snidejo na pohodniškem dogodku in da bodo v smislu promocije gibanja in krepitve medsebojnih vezi poskusili s seboj pripeljati kakšnega novega udeleženca.

Doroteja Jazbec
Vir in foto: Duška Kalin, KTRC Radeče
« Nazaj na seznam