Časopis za pokrajino Posavje
3.02.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pohod z lučkami Vrtca Mavrica Brežice

Objavljeno: Torek, 06.12.2022    Rubrika: PANORAMA Bralci pišejo
Prižig lučk 2022 8 (2)
Po dolgih dveh letih, ko smo prižigali praznične lučke brez pohoda in druženja, smo se 1. 12. 2022 končno spet zbrali in si v živo pogledali v oči. V vrtcu smo v epidemičnih časih pogrešali osebni stik z družinami tudi v obliki neformalnih srečanj, zato smo bili silno veseli tako številčnega obiska: bilo nas je okrog 500 majhnih in malo večjih, pridružil pa se nam je tudi gospod župan Ivan Molan.

S svojimi majhnimi lučkami smo se odpravili od vrtca proti šoli, mimo bivše pošte v mestno jedro. Tam smo se ustavili in vsi skupaj tako zelo migljali s svojimi lučkami, da smo predramili tudi velike praznične luči, ki so nato čarobno osvetlile celo mesto. Pot smo nato nadaljevali mimo brežiškega bisera, obnovljenega vodovodnega stolpa, nazaj proti vrtcu, kjer nas je že čakal topel čaj in domači piškoti iz vrtčevske peči.

Pohod z lučkami je v okviru Vrtca Mavrica Brežice organiziral Tim za lučke (z vodjo Renato Miljanović), v fotografski objektiv je dogodek ujela Jasmina Rogič, za varno pot so med celotnim pohodom skrbeli naši dragi prijatelji gasilci (PGD Brežice), s piškoti in čajem so nas razvajali naši sodelavci iz vrtčevske kuhinje, stojnice so nam posodili na JP Komunala Brežice d.o.o., smrečice pa HPG d.o.o. Brežice, za sam prižig lučk pa smo sodelovali z Občino Brežice in podjetjem Elektronik Kranjc d.o.o.

Vsem najlepša hvala!

Mesto je zdaj osvetljeno, prižgali pa nismo le prazničnih luči, prižgali smo tudi iskrice v očeh – majhnim in malo večjim. In to največ šteje.

Zapisala: Silvija Komočar, ravnateljica Vrtca Mavrica Brežice
« Nazaj na seznam
»