Časopis za pokrajino Posavje
24.03.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Ponovno skupaj po 60 letih

Objavljeno: Četrtek, 23.06.2022    Rubrika: PANORAMA Redakcija
Srecanje po 60 letih

Srečanje nekdanjih sošolk in sošolcev je obudilo mnogo spominov.

60 let nazaj so zapustili šolske klopi po zaključeni osemletni osnovni šoli, ki so jo obiskovali v takrat še lepo urejenem Tariškem dvorcu na Radni. Osemletko je leta 1962 v treh oddelkih zaključil 101 učenec in učenka.

Poti bivših sošolk in sošolcev so se ponovno prekrižale v sončnem popoldnevu 16. junija v gostišču Dolinšek na Vrhu pri Boštanju, kjer so v sproščenem klepetu obujali spomine na dogodivščine v nekdanji šolski stavbi in v parku ob njej, ki danes žal sameva v zelo slabem stanju, tako da druženje tam ni mogoče.
B. Bogovic

Upokojena učiteljica biologije Branka Bogovič v pogovoru s svojimi tremi bivšimi učenci.

Srečanja se je udeležila tudi njihova učiteljica biologije Branka Bogovič, ki je iskrivo pripovedovala, kako so jih v šolskih klopeh v letih 1954-1962 videli učitelji. Spomnila jih je, kako radi so prepevali v šolskem parku pod mogočnimi krošnjami dreves, ki jih že nekaj let ni več.

Povabilu organizatorice srečanja Brede Drenek Sotošek se je z opravičilom iz večinoma zdravstvenih razlogov odzvalo 22 bivših sošolk in sošolcev (žal ni bilo odziva od 41, medtem ko jih je 19 že pokojnih). Generacija, ki se je razkropila po celem svetu svoje naslednje srečanje načrtuje že za prihodnje leto in upajo, da se bodo letos zbranim pridružili še vsi tisti, ki jih tokrat ni bilo na druženju. 

S. R.

Članek je objavljen v regionalnem časopisu Posavski obzornik, ki je izšel 22. junija 2022.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»