Časopis za pokrajino Posavje
29.11.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Posavje kvačka in plete

Objavljeno: Ponedeljek, 15.11.2021    Rubrika: PANORAMA Redakcija
Odejica

Posavske pletilje in kvačkarice z dobrodelno akcijo želijo pričarati z izdelavo odeje toplejše dneve za osebe v invalidskih vozičkih.

Jesen se počasi poslavlja in prihaja zima, v kateri bodo tople odeje varovale pred hladnejšimi dnevi tudi osebe na invalidskih vozičkih.

Skupina posavskih kvačkaric in pletilj se je odločila, da bo skvačkala in spletla tople odeje dimenzije 1 m x 1 m za osebe na invalidskih vozičkih (po idejni zasnovi Mete Nelc) za naslednje domove:
- Dom upokojencev in oskrbovancev Impoljca (55 odejic),
- Dom upokojencev Sevnica (45 odejic),
- Dom upokojencev Brežice (110 odejic).

Ob tem se s posebno prošnjo obračajo na dobre ljudi, da skupini donirajo volno, da bodo lahko prostovoljke še naprej izdelovale odeje. Prav tako v svoje vrste vabijo kvačkarice in pletilje. Volno za odeje lahko dostavite na naslednjih lokacijah:
- Knjižnica Sevnica, Prešernova ulica 1, 8290 Sevnica,
- Cvetlično darilni butik, Nuša Polovič s.p., Cesta prvih borcev 34, 8250 Brežice,
- Trgovina Rajhenburške zanke, Trg 2, 8280 Brestanica.

»Poskrbimo za lepšo jesen in toplo zimo!« pravijo posavske kvačkarice in pletilje, med katerimi so nekatere že izdelale prve odejice. »Vsak klopčič volne šteje, invalidi na vozičkih nam bodo hvaležni,« pravi Tanja Košar iz Sevnice, ki je včeraj končala že tretjo odejico za dobrodelno akcijo.

S. R., foto: T. K.
« Nazaj na seznam
»