Posavje z novimi nazivi vodnika Gault & Millau
Objavljeno:
Torek, 19.01.2021 Rubrika:
PANORAMA Sporočilo

Grega Repovž
Včeraj je potekala
podelitev priznanj najboljšim v gastronomiji za leto 2021, tokrat virtualno, vendar nič manj glamurozno.
Gault & Millau je med tremi najvplivnejšimi mednarodnimi vodniki v gastronomiji. Znan je po svojih kapah, ki jih prejmejo restavracije po vsem svetu. Restavracije, ki izpolnjujejo merila Gault & Millau, lahko dobijo od enega do pet klobukov.

Jure Tomič
V Posavju smo lahko zopet izjemno ponosni na vse naše nagrajence, ki so se uvrstili v prestižni vodnik, še posebej iskrene čestitke
Gregi Repovžu iz Gostilne Repovž in Juretu Tomiču iz Ošterije Debeluh.
Pričakujemo tiskano verzijo vodnika, kjer so poleg gostincev vključeni tudi posavski vinarji in pivovarji. V teh izjemno težkih časih za gostinstvo in turizem je dogodek vsekakor prispeval k pozitivni motivaciji za naprej in z dokazom, da Posavje premore odlične gostince, gostitelje, kuharje in natakarje.
Kdo so torej najboljši po izboru vodnika Gault&Millau Slovenija za leto 2021?
Najboljše restavracije:
1. Gostilna pri Lojzetu, Dvorec Zemono, Vipava, 17,5/20,4 kape
2. Hiša Franko, Staro selo pri Kobaridu, 17,5/20, 4 kape
3. Hiša Denk, Zgornja Kungota, 17/20, 4 kape
4. Ošterija Debeluh, Brežice, 17/20, 4 kape
5. Restavracija Mak, Maribor, 17/20, 4 kape
6. Restavracija Strelec, Ljubljana, 17/20, 4 kape
Chef leta: Gregor Vračko, Hiša Denk, Zgornja Kungota
Chefinja tradicije: Mojca Trnovec, Gostilna Mihovec, Zgornje Pirniče
Chef prihodnosti: Luka Košir, Gostišče Grič, Šentjošt nad Horjulom
Mladi talent: Leon Pintarič, Gostilna Rajh, Murska Sobota
Najboljši sommelier: Grega Repovž, Gostilna Repovž, Šentjanž
Najboljši POP: Wine Bar Šuklje, Ljubljana
Najboljša slaščičarna: Fetiche patisserie, Ljubljana
Vir: CPT Krško/Okusi Posavja