Časopis za pokrajino Posavje
11.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Posavski diabetiki so v Brežicah opravili zbor članov

Objavljeno: Petek, 03.07.2020    Rubrika: PANORAMA Bralci pišejo
DSCN0254
V soboto, 27. junija, je potekal zbor članov Društva diabetikov Posavje – Brežice.

Povezovalka dogodka Branka Jenžur je spregovorila nekaj besed v pozdrav, nato pa napovedala krajši kulturni program, v katerem sta nastopila priznana brežiška umetnika Elizabeta in Dragutin Križanič. Med prvim in drugim delom njunega nastopa je Branka prebrala zelo aktualno in odlično napisano pesem Mici Kerin, predsednica društva Darja Mandžuka pa je pozdravila vse prisotne goste in člane, ki so se  glede na trenutne razmere v lepem številu udeležili zbora, saj je bilo prisotnih več kot 70 članov.
DSCN0347

 
V našem društvu že nekaj let nazaj zbor ne mine brez izobraževalne točke, ki jo je tokrat zapolnil diplomirani psiholog Bojan Krevh s predavanjem Poti k boljšemu zdravju in počutju. Po predavanju se je začel zbor članov. Predsednica Darja Mandžuka, je predlagala delovno predsedstvo in druge organe, ki so potrebni za nemoten potek zbora. Zbor je vodila Ivana Vatovec, članici pa sta bili še Darinka Ogorevc in Nada Stergar. Sledila so poročila predsednice, blagajničarke, nadzornega odbora in verifikacijske komisije.   
 
Raznoliko in uspešno delo društva

Predsednica društva je v svojem poročilu izpostavila vse glavne aktivnosti, ki jih je društvo izpeljalo v lanskem letu. Ni jih bilo malo in bilo bi preveč izpostavljati posamezne dogodke. Da je naše delo tako raznoliko in uspešno, so zaslužni člani upravnega odbora in ostali člani društva, kakor tudi donatorji in sponzorji, ki se jim je predsednica še posebej zahvalila in poudarila, da brez njihove pomoči tako uspešnega dela, kot ga imamo v društvu, zagotovo ne bi bilo. Najprej je imenovala vse tri občine, v katerih prebivajo naši člani, in sicer Brežice, Krško in Sevnica. Nato sledijo: Elmont, Nek, Krovna organizacija Zveza društev diabetikov Slovenije, Splošna bolnišnica Brežice, Zdravstveni dom Sevnica in Krško, Krka tovarna zdravil Novo mesto, Numip, Zaloker – Zaloker ter Fundacija za financiranje invalidnih in humanitarnih organizacij RS.

Poročila, ki so sledila, so več ali manj povedala, da je stanje v društvu dobro, tako da v njem najde vsak član nekaj zase.
Tudi program, ki se že izvaja in se še bo, ni bistveno odstopal od vsakoletnih aktivnosti, nekaj ovir pri izvajanju programa je le v trenutni zdravstveni situaciji ob pandemiji covid-19, zaradi katere je potrebno marsikatero že načrtovano aktivnost odpovedati ali prilagoditi trenutnim razmeram. Nato je v posebni točki dnevnega reda predsednica predlagala nekaj sprememb v statutu društva, ki so jih člani sprejeli.
 
Pohvale gostov

V naslednji točki dnevnega reda je društvo najprej razrešilo dosedanjo tajnico društva Marijo Baškovič in za novo izvolilo Slavo Andrić. Prisotni so potrdili tudi spremembo višine članarine, ki se poveča za en evro. Sledila so besede gostov. Ana Kupina nam je predstavila aktivnosti Šole zdravja, Mihaela Kežman delo Večgeneracijskega centra Brežice. Iz Zveze društev diabetikov Slovenije je bil na zboru prisoten podpredsednik Alojz Rudolf in sekretarka zveze Špelca Rudolf. V nagovoru prisotnim članom smo lahko slišali več besed pohvale glede dela društva. Bila nam je predstavljena kartica Diners in ugodnosti, ki jih z njo pridobi društvo, v kolikor se člani odločijo, da si to kreditno kartico nabavijo. Darujemo kilometre je še ena vseslovenska akcija, za katero smo izvedeli. Majhno presenečenje so bila tudi darilca (kozmetika) za vse prisotne. Zbor so pozdravili tudi gostje nam sorodnega društva iz Novega mesta, s katerimi zgledno in dobro sodelujemo.
 
Ob zaključku nam je Branka Jenžur podala še lepo misel o jagodah na grozdu, kar simbolizira povezanost in tako posredno vsako uspešno društvo. Dnevni red se je izčrpal in predsednica delovnega predsedstva je zbor zaključila. Predsednica Mandžuka je vse prisotne povabila na kosilo in druženje. Tako je minil še en prijeten dogodek našega društva, za kar imajo zaslugo vsi udeleženci, najbolj pa seveda naša predsednica Darja Mandžuka, ki ga vodi zelo strokovno in še posebno srčno, za kar ji dajemo vso pohvalo in zahvalo.
 
Rudi Mlinar
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

01.08.2020 | PANORAMA

Krompir naš vsakdanji

02.08.2020 | PANORAMA

Ali ste vedeli ...

31.07.2020 | PANORAMA

Jabolka za sprehajalce

ne spreglejte

08.10.2019 | Redakcija

Pojdimo raje peš ali s kolesom

07.05.2020 | Redakcija

Pija – lončena posoda za mast

19.06.2019 | Redakcija

Olje nekoliko drugače