Časopis za pokrajino Posavje
30.09.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Potopisno predavanje s popotnico Anjo Kovačič

Objavljeno: Četrtek, 28.07.2022    Rubrika: PANORAMA Bralci pišejo
DSC00164

Anja Kovačič med potopisnim predavanjem

V soboto, 23. 7. 2022, smo člani DU Bizeljsko preživeli večer z novinarko, avanturistko in svetovno popotnico bizeljskih korenin go. Anjo Kovačič. Ob sodelovanju njene stanovske kolegice novinarke g. Lee nas je popeljala za več kot dve uri v čudoviti svet nam nepoznane Avstralije.

Ga. Anja se je le z nahrbtnikom pred dvema letoma sama odpravila odkrivat Avstralijo, kjer je bila zaradi spleta okoliščin primorana ostati 15 mesecev. Zaradi epidemije covida je ostala ujeta na Salomonovih otokih in tudi zato napisala knjigo "Ujeta v svobodi", s potopisno vsebino o lepotah, zanimivostih, znamenitostih, pasteh, domorodcih ... Avstralije.
DSC00160

Članice DU Bizeljsko


Podala nam je vsebino knjige in v dneh ujetosti, ko je najbolj pogrešala Slovenijo, so ji misli uhajale na Bizeljsko, na Bošt, kjer je kot majhna deklica pogosto preživljala počitnice in proste dni. V mislih je vinograde v Avstraliji primerjala z vinogradi v Nimniku, Janeževi gorci, Drenovcu, te vtise lepo opisuje v svoji knjigi.

Potopisno predavanje so popestrili video posnetki, po zaključku je sledilo prijetno druženje z go. Anjo in go. Leo ter pogostitvijo, možen je bil nakup knjige.

Zapisala: Marija Rajterič, predsednica DU Bizeljsko
« Nazaj na seznam
»