Časopis za pokrajino Posavje
25.01.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Praznično decembrsko dogajanje v Krškem

Objavljeno: Sreda, 01.12.2021    Rubrika: PANORAMA Redakcija
DSC_0743

V Zatonu je Kostak tudi letos postavil velik adventni venec, ki seveda lepše pride do izraza v nočnem času.

V teh dneh se začenja tudi praznično decembrsko dogajanje v Krškem, zasvetila je tudi praznična razsvetljava z velikim adventnim vencem v Zatonu.

Zaradi omejitev, povezanih z epidemijo, uveljavljenega prižiga lučk, ki je ponavadi potekal ob omenjenem adventnem vencu v Zatonu, tudi letos ne bo, so nam sporočili iz družbe Kostak, namesto tega v sodelovanju z ePosavje, Občino Krško in CPT Krško pripravljajo posebno oddajo, ki se bo predvajala v naslednjem tednu.
DSC_0756

V starem mestnem jedru so začeli postavljati drsališče ...

 

Drsališče, jaslice, Miklavžev sejem, pohodi, ulični nastop ...

Sicer pa bo, kot so nam sporočili iz CPT Krško, v starem mestnem jedru vse do zimskih počitnic na voljo drsališče, od petka, 3.12., bodo na ogled jaslice na Hočevarjevem trgu. V petek, 3.12., ob 17. uri pripravljajo v prostorih VGC Posavje Kreativno druženje ob pripravi prazničnih okraskov za smrečiče v izvedbi društva Prostor vmes. V soboto, 4.12., dopoldan bo na tržnici Videm Krško potekal tradicionalni Miklavžev sejem z obiskom Miklavža v organizaciji CPT Krško, v nedeljo, 5.12., ob 18. uri bo v veliki dvorani Gradu Rajhenburg koncert Tria Stretto.
DSC_0764

... na Hočevarjevem trgu pa so že postavljene lesene jaslice.

Ob sobotah, 4., 11. in 14.12., bo ob 10. uri z dvorišča Mestnega muzeja Krško brezplačen voden Miklavžev pohod po doživljajski poti Krškočara z obiskom Miklavža v sodelovanju CPT Krško in Zavoda Škrateljc, na vseh vodenjih se bo odvila glasbena pravljica in animacije s presenečenji za otroke. V soboto, 18.12., bo v starem mestnem jedru večerni ulični nastop Big banda Krško. Po predhodni najavi je možen obisk Peninoteke na Gradu Rajhenburg z vodenjem. Bogat decembrski program pripravljajo tudi v Kulturnem domu Krško in njegovih enotah Mestni muzej Krško in Grad Rajhenburg, Mladinski center Krško pa pripravlja program ob drsališču.

Praznična okrasitev podobna kot lani

In praznična okrasitev mesta? Letos bo Občina Krško zanjo namenila 65.000 evrov. "Letos bo novoletna okrasitev v podobnem obsegu kot v lanskem letu. Zaradi epidemioloških razmer okrasitev ne bo skromnejša, saj smo prepričani, da novoletna okrasitev pripomore k lepšemu prazničnemu vzdušju  in razpoloženju občanov  in da še posebej v teh časih vsi potrebujemo malo čarobnosti novoletnih praznikov," so ob tem pojasnili na občini.

P. P., foto: B. M.
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte