Časopis za pokrajino Posavje
19.06.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Praznovanje materinskega dne na Zdolah

Objavljeno: Torek, 26.03.2019    Rubrika: PANORAMA Redakcija
Praznovanje materinskega dne na Zdolah

Mažorete med nastopom

V nedeljo, 24. 3., na prelepo, sončno in toplo pomladansko popoldne, smo na Zdolah praznovali materinski dan. Prireditev je organiziralo Turistično hortikulturno društvo Zdole, program pa so v celoti pripravili zdolski otroci.

Tako sta Tita in Laura potovali skozi čas in skozi igro in vezano besedo razmišljali o tem, kako se je življenje mamic in družin spremenilo v zadnjih 60 letih, in sicer od rojstva njunih babic pa do današnjega časa. Kako se je spremenila dnevna rutina družine nekoč in kako nas je svet hitrega pretoka informacij in hiter tempo življenja posrkal vase. Nastopili so tudi otroci iz obeh skupin vrtca Murenček Zdole, ki so skupaj z vzgojiteljicama in ob klavirski spremljavi Estere Cetin in harmonikarja Matjaža Bana izvedli bogat program. Ostali otroci (Neva, Neža, Elena, Maruša, Sara, Patricija, Jaša in Matic) so se predstavili z recitacijami, igranjem na inštrumente in plesom. Za zaključek kulturnega programa so zaplesale tudi krške mažoretke. Po kulturnem programu se je nadaljevalo druženje ob kavi in slastnih palačinkah. Vsaka mama, ki se je udeležila prireditve, pa je za svoj praznik prejela rožico.

Člani THD Zdole so z mislimi že v aprilu, ko bodo pripravili Jurjevanje 2019. Letos bo prireditev potekala dva dni, in sicer bo v soboto, 27. 4., v popoldanskih urah v organizaciji Športnega društva Zdole izpeljan jurjev tek, zvečer pa v organizaciji THD Zdole veselica z ansamblom Veseli svatje. V nedeljo, 28. 4., bo v cerkvi sveta maša v počastitev svetega Jurija, po njej bodo pripravili kulturni program s podelitvijo priznanj KS Zdole, zjutraj pa tradicionalno zdolsko cvrtje.

Marjanca Golob
« Nazaj na seznam
»