Časopis za pokrajino Posavje
9.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Praznovanje z množico balonov upanja

Objavljeno: Ponedeljek, 30.11.-0001    Rubrika: PANORAMA
Praznovanje z množico balonov upanja

Društvo Ozara Slovenija praznuje 15. obletnico delovanja, ki ga bodo obeležili pod geslom Praznovanje z množico balonov upanja. Ozara Slovenija je nacionalno združenje za kakovost življenja. Osebam s težavami v duševnem zdravju nudi različne programe socialne rehabilitacije in podpore, informiranja in svetovanja, izobraževanja ter preživljanja prostega časa.

Doslej se je v programe vključilo več kot 2800 uporabnikov in več kot 900 njihovih svojcev. Pod okriljem društva deluje v 22-ih krajih po Sloveniji 16 stanovanjskih skupin, 5 dnevnih centrov ter 15 pisarn za informiranje in svetovanje ter 23 skupin za samopomoč. Enota društva v Brežicah pa je letos stara že osem let.

Obletnico bodo letos proslavili z dogodki po lokalnih enotah in z veliko prireditvijo v Mariboru, ki bo potekala prav na svetovni dan duševnega zdravja.

Zato vas vabimo, da se jim pridružite na praznovanju in dnevu odprtih vrat enote v Brežicah, ki bo v četrtek, 15. oktobra ob 10. uri na naslovu Černelčeva cesta 7, kjer boste lahko videli, kakšen je njihov dan, kaj počnejo ter skupaj z njimi popokali balone predsodkov in spustili v zrak množico balonov upanja.

V soboto, 10. oktobra, na svetovni dan duševnega zdravja, pa bodo odšli na velik dogodek, ki se bo zgodil na Trgu svobode v Mariboru, kjer bodo simbolično uprizorili Veliki pok predsodkov ter pripravili koncert za uporabnike programov in vse, ki se borijo proti različnim predsodkom. Na prireditvi, ki se bo pričela ob 11. uri se bodo boju proti predsodkom s koncertom pridružili še Anja Rupel, Adi Smolar in rapper Zlatko.

V društvu Ozara Slovenija izvajajo sicer veliko različnih programov za osebe z dolgotrajnimi težavami v duševnem zdravju, med drugim pisarne za informiranje in svetovanje, dnevne centre, stanovanjske skupine, skupine za samopomoč, pripravljajo pa tudi različna izobraževanja, letovanja, izdajajo glasila, knjige in sodelujejo z največjimi mednarodnimi organizacijami s tega področja.

Morda se boste morali proti predsodkom, ki ljudi s težavami v duševnem zdravju ovirajo pri njihovem vključevanju v družbo, kmalu boriti tudi vi ali vaši bližnji, zato podprite njihovo delovanje!

« Nazaj na seznam