Časopis za pokrajino Posavje
30.03.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pred nami je Pustni sejem na Tržnici Videm

Objavljeno: Sreda, 12.02.2020    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
DSCF6547 (Custom)
V soboto, 15. 2. 2020, od 8. do 12. ure bo na Tržnici Videm Pustni sejem, ki ga organizira CPT Krško v sodelovanju z Občino Krško.

Sejem bo pester, pustno obarvan in bogat z lokalno ponudbo dobrot. Številni ponudniki bodo sodelovali z domačimi, lokalno pridelanimi proizvodi, ki ohranjajo okus tradicije in domačnosti. Različni rokodelci pa bodo poskrbeli, da bodo vaši modni dodatki uporabni, unikatni in kar se da ekološki.

Dogodek bo obiskalo tudi 20 slovenskih in nekaj tujih turističnih novinarjev, ki jih bo CPT Krško gostil na ta dan na območju občine Krško.
COB29624


Sejem bo imel pester spremljevalni program. Mlajšim obiskovalcem bo na voljo delavnica izdelovanja pustne maske, deležni pa bodo tudi obrazne poslikave, ki jim bo približala pustni čas. Ostalim bodo na voljo številne domače dobrote, ki jih bodo pripravila različna društva. V sklopu dogodka bo potekala tudi predstavitev dveh projektov, in sicer »Urbana obrt« ter »Črno-belo bogastvo«. Eno izmed aktivnosti slednjega bo možno tudi okusiti.

Dogodek bomo »izkoristili« tudi za otvoritev prvega »ribomata«, ki bo delal družbo »medomatu«. Obiskali nas bodo tudi člani društva Prforcenhaus, ki bodo poskrbeli za čisto pravo pustno vzdušje.

Različne, tematsko obarvane dogodke pa organizator dogodkov, Center za podjetništvo in turizem Krško, pripravlja tudi v prihodnje. V letošnjem letu vas bomo povabili še na pet dogodkov na tržnici, ki bodo potekali tekom leta. Napovednik dogodkov: 4. 4. 2020 – Velikonočni sejem; 9. 5. 2020 – Ribiški dan; 3. 10. 2020 – Bučarija; 7. 11. 2020 – Martinov sejem; 5. 12. 2020 – Miklavžev sejem.

Vabljeni na Tržnico Videm.

Vir: CPT Krško
« Nazaj na seznam