Časopis za pokrajino Posavje
17.09.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pred zaključkom počitnic še Počitniške igrarije

Objavljeno: Torek, 31.08.2021    Rubrika: PANORAMA Redakcija
Bazen Radece (65)

V veliko veselje otrok je bil zipline, ki se je končal s skokom v vodo.

Na radeškem bazenu, ki je umeščen v naravno okolje naselja Njivice, je KTRC Radeče zadnji teden v avgustu skupaj s številnimi prostovoljkami in prostovoljci uspešno izvedel drugi del Počitniških igrarij. V dveh terminih, eden je potekal v juniju, se  je igrarij udeležilo 65 osnovnošolk in osnovnošolcev radeške občine.

Omenjeni javni zavod je v okviru projekta Večgeneracijskega centra Posavje letošnje že šeste Počitniške igrarije izvedel v dveh delih (tri dni v juniju in dva v juliju ter pet dni v avgustu) zaradi števila prijavljenih ter varne izpeljave bogatega programa, saj je plavanje in različne igre v vodi popestrilo še dogajanje na zunanjih površinah bazena.

Bazen Radece (87)

Mlade bistre glave so spoznavale osnove klekljanja.

»V letošnjem letu je bilo zanimanje za Počitniške igrarije že tako veliko, da na žalost v prvem terminu nismo zmogli zagotoviti brezskrbnih igrarij za vse otroke, ki so si tega želeli, zato smo v avgustu razpisali še en termin,« pojasni direktorica KTRC Radeče Duška Kalin ter predstavi aktivnosti in sodelujoče, ki so omogočili brezskrbne počitniške igrarije tudi v vremensko muhastem avgustu, ki je nudil zelo malo priložnosti za vodne aktivnosti.»V sodelovanju s številnimi zunanjimi izvajalci in z zaposlenimi na KTRC Radeče, smo otrokom v okviru učnih uric ponudili številne možnosti za dvig kompetenc ter razvoj spretnosti in veščin s pomočjo medgeneracijskega sodelovanja. Otroci so spoznavali halštatsko kulturo v stari železni dobi in na podlagi spoznanj raziskovalne arheologije preizkušali kuharske recepte tistega časa. S Klubom mažorete RAP Radeče so se lahko preizkusili v pravih plesnih korakih, Prostovoljno gasilsko društvo Jagnjenica je poskrbelo za preizkus v praktičnih gasilskih vajah. Z Uršulo Novak so se otroci dodobra razmigali, Društvo invalidov Radeče pa je skupaj z Milojko Grergorčič poskrbelo, da so otroci lahko vsrkali tudi nekaj klekljarskih spretnosti. Luka Kos je z Društvom ljubiteljev likovne umetnosti Radeče poskrbel, da so otroci uspešno ustvarjali s slikarskimi čopiči, Posavski muzej Brežice je z najmlajšimi poustvarjal krškopoljskega prašička in ribice. Tudi udarjanje žogice s krosmintonskimi loparji so pobliže spoznali s svetovno prvakinjo Jasmino Keber Šušteršič in Krosmintonskim klubom Radeče. Zdravstveni dom Radeče nas je znova opomnil, kako pomembno je pravočasno in pravilno nudenje prve pomoči, za vrhunec in malo adrenalina pa so poskrbeli člani Planinskega društva Radeče, ki so vzpostavili zipline. Z Aljošo Kramarjem in Karate klubom Radeče so spoznavali tudi osnove karateja, zadnji dan pa je bil namenjen pripravi gledališke igre za starše v okviru zaključne prireditve, ki jo je obiskal tudi župan občine Radeče Tomaž Režun,« sogovornica predstavi utrip na radeškem bazenu v okviru Počitniških igrarij ter se zahvali vsem, ki so omogočili prijetne in doživetij polne dogodivščine. Posebno zahvalo je izrekla tudi podjetju Baron International, ki je omogočilo, da so se otroci na vseh dosedanjih šestih igrarijah tudi posladkali.

S projektom, ki je potekal pod okriljem vodilnega partnerja, Ljudske univerze Krško, in bil sofinanciran s strani Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropskega socialnega sklada v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014–2020, želijo nadaljevati tudi v novem programskem obdobju.

S. R.

#povezujemoposavje

 
« Nazaj na seznam
»