Časopis za pokrajino Posavje
21.01.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Predšolske otroke v KS Zdole obiskal Miklavž s spremstvom

Objavljeno: Petek, 06.12.2019    Rubrika: PANORAMA Bralci pišejo
Zdole Miklavž
Prišel je mesec december, mesec, ki je poln nekega pričakovanja, hrepenenja, želja. Ljudje smo drugačni v decembru. Morda samo zaradi tega, ker se bližajo dnevi, ki bodo nekoliko razbili sivino vsakdanjika. Morda zaradi otrok, ki so v decembru tako polni smeha in iskric v očeh, polnih pričakovanja in radosti.

Za prve iskrice v očeh otrok in tudi tistih, ki so otroci po duši je poskrbel prvi dobri mož. Miklavž je prvi med tremi možmi, ki nosijo darila v mesecu decembru. Na Zdolah, ker imajo »Miklavžev urad« že skoraj četrt stoletja v organizaciji THD Zdole, so tudi letos poskrbeli, da je sv. Miklavž s svojim spremstvom obiskal 63 otrok, starih od enega do šest let, s prebivališčem v tamkajšnji Krajevni skupnosti.

»Miklavž prihaja! Če ne boš pridna, ti ne bo prinesel drugega, kot »šibo«! Ali pa te bodo kar parklji odnesli!« Izkazalo se je, da so bili otroci pridni in ni nikogar odnesel parkelj, je pa z dolgim redečim jezikom, ki mu je molel iz ust in verigami prestrašil marsikaterega krajana. Še dobro, da ga je Miklavž spodil in da sta z angelčkom lahko obdarila otroke ... In povedal nam je, da drugo leto zopet pride …

M. G.
 
 
« Nazaj na seznam