Časopis za pokrajino Posavje
1.04.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pregled KPŠ leta 2022

Objavljeno: Sreda, 25.01.2023    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
294664134_5641661285899863_1892262913931152330_n
Klub posavskih študentov se spominja uspešnih projektov, ki so jih v preteklem letu pripravili za dijake in študente Posavja.

Leto smo odprli s projektom Bowling v Ljubljani in študentom pred izpitnim obdobjem zagotovili aktiven večer. Tudi za nas aktiviste se je začelo izpitno obdobje, zato je motivacija in zagnanost za nove projekte morala počakati do naslednjega meseca.
 
Februarja smo po napornem januarju, a vseeno polni idej, na delovnem dnevu sestavili programski načrt za leto 2022.
 
318772220_5791722417560415_5736946540492043101_n

Marca smo na ogledu pivovarne izvedeli kar nekaj zanimivih informacij o pivu, razvajali brbončice z novimi okusi in se na Beerpong turnirju zabavali s prijatelji. Poskrbeli smo tudi za izobraževanja in članom omogočili brezplačne spletne tečaje španščine, francoščine, ruščine in korejščine, dodali novo člansko ugodnost- cenejšo fitnes karto ter se odpravili na enodnevno smučanje v Avstrijo. Organizirali smo tudi akcijo zbiranja pomoči za Ukrajino.
320939729_725026492291566_1500122854565793670_n

 
Aprila smo v krvodajalski akciji ‘’Častim ½ litra’’ sodelovali s Študentsko organizacijo Slovenije, Zvezo ŠKIS, Zavodom Republike Slovenije za transfuzijsko medicino in Rdečim križem Slovenije!
 
V začetku toplega in pestrega maja ste se lahko ustavili na naši stojnici na Škisovi tržnici, kjer smo z največjim ponosom predstavljali naš študentski klub. Prav tako smo bili prisotni na dogodku Podjetno Posavje, kjer smo vas razvajali z zdravim Škisovim zajtrkom. Člane smo nagradili z novo člansko ugodnostjo- popust pri opravljanju tečaja CPP v avtošoli Posavc. Konec meseca smo s projektom ogled Vorančeve kovačije produktivno preživljali sobotno popoldne in ugotovili, da je izdelava noža kar zahtevno delo.
 
Junij se je začel športno, saj smo s športnim društvom Podbočje 75 organizirali košarkarski turnir 3x3. Zaključili smo ga kako drugače, kot v stilu! Po parih letih premora so na KPŠ odru, na Festivalu za mlade ŠROT, nastopile kar štiri glasbene skupine s katerimi smo se zabavali pozno v noč. Dogodek je bil en najbolj obiskanih v zgodovini KPŠ, saj je pod odrom plesalo nekaj čez 1000 mladih.
 
Pred dvemi leti smo prvič izpeljali akustični koncert pred Kostanjeviško jamo, ki je zaradi odličnega odziva obiskovalcev in prijetnega ambienta postal tradicija. Projekt z imenom ‘’Jamski’’ je julija lani popestrila skupina Dan D.
 
Prvi vikend v septembru je potekal en izmed najbolj znanih projektov kluba- Mladinski kulturni festival. Prepričani smo, da je vsak obiskovalec našel nekaj zase! Pripravili smo pester nabor dogajanja, od kotička za najmlajše (kiflova dežela, ustvarjalne delavnice, napihljiva igrala, obisk gasilcev, delavnica Čeberol’ca), dnevnega programa (inbed vadba v parku s Klaro Leben, delavnica izdelave uporabne keramike v galeriji Božidar Jakac) do večernega programa (monokomedija profesor Kuzman mlajši, Žan Bračun z bendom, Batista Cadillac, drive-in kino). Zadnji teden v septembru pa sta v morske tokove zapeljali 2 jadrnici, na katerih so v prijetnih jesenskih dnevih uživali naši jadralci.
 
V novo študijsko leto smo vstopili siti. Megla, smeh in vonj po čebuli, so zaznamovali sobotno Golažjado!
 
Novembra smo nadaljevali s kulinaričnim projektom Študentski masteršef, kjer smo se zagnani študentski kuharji pod vodstvom Žige Gabrovca naučili priprave zanimivih in na prvi pogled ne tako ‘’študentskih’’ jedi.
 
December je bil mesec veselja in mesec v katerem je naša ekipa izpeljala največje število projektov v letu 2022- DJ delavnica, delavnica risanja, delavnica izdelave uporabne keramike, delavnica ‘’Otresi se stresa’’, pohod z baklami, okrogla miza o spolnih užitkih, KIFL fešta Posavje, delavnica ličenja in enodnevno smučanje v Avstriji. Isti mesec smo sodelovali pri različnih dobrodelnih projektih. S projektom Varno s ŠKIS-om smo obeležili dan boja proti aidsu in o tej bolezni ozaveščali dijake na Gimnaziji Brežice in Šolskem centru Krško-Sevnica, Društvu za zaščito živali Posavje smo pripravili slastna in zabavna darila za naše kosmatince ter z akcijo Božiček za en dan ljudi pozivali, da v prazničnem času otrokom iz družin v stiski, z nakupom darila pričarajo nasmeh.
 
Zahvaljujemo se vsem, ki nam delovanje omogočate, Zvezi študentskih klubov Slovenije, Študentski organizaciji Slovenije, Mestni občini Krško, Mladinskemu centru Krško, Valvasorjevi knjižnici in vsakemu, ki nas podpira in razveseljuje z obiskovanjem dogodkov. V novem letu 2023 za vas pripravljamo še večji nabor delavnic in dogodkov, zato nas ne pozabite spremljati na Instagram in Facebook profilu.

Vir: KPŠ
« Nazaj na seznam
»