Časopis za pokrajino Posavje
23.02.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Preventivna središča RIS odpirajo svoja vrata

Objavljeno: Petek, 06.09.2019    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
Preventivna središča RIS
MC Krško, MD Bistrica ob Sotli ter KTRC Radeče okviru projekta Rast(išče) sreče (RIS) ob pričetku šolskega leta ponovno odpirajo vrata preventivnih središč.

Preventivno središče s svojimi aktivnostmi omogoča kvalitetno preživljanje prostega časa mladih ter lažje soočanje z vsakodnevnimi izzivi odraščanja. V preventivnih središčih mladi lahko naredijo domače naloge, so deležni učne pomoči, kreativnih delavnic, socialnih iger, druženja … Vabljeni so vsi nad 10. letom starosti in brez predhodne najave.
 
Dom na Free v MC Krško bo svoja vrata odprl v drugem tednu septembra, v torek, 10. septembra, družili pa se bodo vse šolsko leto od torka do petka od 14.00 do 17.00.
 
Preventivno središče v Bistrici ob Sotli bo svoja vrata prav tako prvič odprlo v torek, 10. septembra 2019. Druženje mladih z mladinskimi delavci in prostovoljci pa bo skozi celo leto potekalo ob torkih in petkih od 12.00 do 15.00.
 
Pojnt v Radečah je odprl svoja vrata že v ponedeljek, 2. septembra 2019, njihov celoletni urnik bo potekal ob ponedeljkih, sredah in petkih od 12.00 do 16.00.
 
DI Zaupanje iz Sevnice bo do konca projekta še vedno izvajal individualno delo z mladostniki, za starše vključenih mladostnikov nudijo brezplačno terapevtsko svetovanje.
 
V soboto, 21. septembra 2019, bodo partnerji v okviru projekta RIS v MC Krško izvedli skupno usposabljanje za prostovoljce za delo v preventivnih središčih in za individualno delo z mladostniki. Zainteresirani lahko pišete in se prijavite na mihaela.kovacic@mc-krsko.si in barbara.masnik@mc-krsko.si.

Vse aktivnosti v projektu so za uporabnike brezplačne.
 
Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Vir: MC Krško
 
 
« Nazaj na seznam