Časopis za pokrajino Posavje
4.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Preventivna središča zaprla svoja vrata, na potezi je Srečko

Objavljeno: Sobota, 06.07.2019    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
MD BoS
MC Krško, MD Bistrica ob Sotli ter KTRC Radeče so ob koncu šolskega leta zaprli vrata preventivnih središč v okviru projekta Rast(išče) sreče (RIS).

Tudi DI Zaupanje, katerega osnovna aktivnost je individualno delo z mladostniki, zaključuje srečanja z mladimi čez poletje. Počitniški čas je prinesel zaključek domačih nalog, preverjanj in takšnih in drugačnih izpitov ter s tem tudi čas zaključnih zabav v preventivnih središčih, ki so jih partnerji pripravili skupaj z mladimi in zapolnili s tistimi aktivnostmi, ki so jim najljubše.
 
Partnerji v projektu so zelo zadovoljni, saj so v času od januarja do junija zabeležili krepko čez 1500 obiskov preventivnih središč ter izvedli več kot 180 intervencij individualnega dela z mladostniki po metodi Case management. Po številkah sodeč so jih mladostniki vzeli za svoje in njihova središča za svoj drugi dom, na kar so še posebej ponosni. Ponosni so tudi na mlade, ki so uspešno zaključili šolsko leto. Svoja vrata bodo središča ponovno odprla septembra.
 
Pa vendar projekt RIS med počitnicami ne bo počival. Mladinsko ulično delo v projektu je že v polnem zagonu. Njihovo terensko vozilo (O)srečevalnik ali na kratko Srečko že uspešno kroži po Posavju in obiskuje različna okolja, kjer se mladi poleti radi družijo. Zaposleni in prostovoljci bodo na obiskih terena izvajali različne preventivne akcije.
 
V soboto, 29. 6. 2019, so izvedli skupno usposabljanje za prostovoljce uličnega dela, vendar so vrata prostovoljcem, ki bi si želeli delati z mladimi in širiti svoje znanje in veščine, vedno odprta. Zainteresirani lahko pišete na mihaela.kovacic@mc-krsko.si in barbara.masnik@mc-krsko.si.
 
Vse aktivnosti v projektu so za uporabnike brezplačne.
 
Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Vir: MC Krško
 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

08.10.2019 | Redakcija

Pojdimo raje peš ali s kolesom

05.05.2020 | Redakcija

140-letnica v dobri kondiciji

10.04.2019 | Redakcija

Zdravi in negovani zobje