Časopis za pokrajino Posavje
30.05.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Prevzem novega vozila ob gasilski maši na Velikem Trnu

Objavljeno: Sreda, 08.05.2019    Rubrika: PANORAMA Bralci pišejo
Prevzem novega vozila ob gasilski maši na Velikem Trnu
Na nedeljsko hladno pozno jutro je Prostovoljno gasilsko društvo Veliki Trn po Florjanovi maši v tamkajšnji cerkvi Sv. Duha pripravilo slovesen prevzem novega gasilskega vozila GVM-1.

Gasilci domačega sektorja, kamor so vključeni PGD Veliki Trn, PGD Raka, PGD Senuše in PGD Smednik, kot tudi gasilci iz sosednje, sevniške gasilske zveze (PGD Blanca, PGD Studenec in PGD Primož), s katerimi gostitelji Florjanovega praznovanja že več let sodelujejo, so se v ešalonu odpravili proti cerkvi na griču, kjer je najprej potekalo bogoslužje, katerega je vodil domači župnik Marko Burger, nato pa na igrišču pod gasilskim domom izvedli slavnostni prevzem.
Prevzem novega vozila ob gasilski maši na Velikem Trnu


Zbrane so v šotoru, ki je uniformiran postroj gasilcev ščitil pred dežnimi kapljami, nagovorili predsednica GZ Krško Nuša Somrak, poveljnik GZ Krško Borut Arh in predsednik PGD Veliki Trn Matej Kerin, ki se je zahvalil za pomoč pri okrepitvi njihovega voznega parka.

Sledila je uradna predaja ključev vozila GVM-1 znamke Citroen v vrednosti okoli 33.000 EUR – ključe je iz rok poveljnika GZ Krško prevzel poveljnik PGD Veliki Trn Vojko Gorenc ter jih izročil njihovemu šoferju, ki opravlja tudi funkcijo društvenega gospodarja. Tako je Miha Pirc simbolično prižgal motor nove pridobitve ter vklopil opozorilne luči in sireno, s čimer se je prevzem tudi uspešno zaključil.

Rdečo nit dogajanja je z vezno besedo vodila Anica Srpčič, tudi članica domače gasilske organizacije, sicer pa predsednica Krajevne skupnosti Veliki Trn. Po zaključenem uradnem delu se je blizu 60 gasilcev in gasilk zadržalo še v družabnem smislu ob pogostitvi, ki je bila pripravljena za domače in povabljene gasilce ter krajane.
 
Doroteja Jazbec
Foto: arhiv PGD Veliki Trn
 
 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte