Časopis za pokrajino Posavje
21.11.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Prižig luči v Zatonu uvod v prazničen december v mestu

Objavljeno: Ponedeljek, 04.12.2017    Rubrika: PANORAMA Redakcija
DSC_4181

Prižig luči v Zatonu so pospremili številni obiskovalci

Prižig luči na novoletni jelki v Zatonu je od ureditve tega območja postala tradicionalna prireditev. Miljenko Muha, predsednik uprave družbe Kostak, je na prvi decembrski večer dejal, da je družba organizacijo te prireditve prevzela z namenom, da v lokalni skupnosti, v kateri veliko dela, prispeva k prazničnem vzdušju v mesecu, ki poteka v znamenju radosti in pričakovanja, starejše spominja na otroštvo in pričara vzdušje otrokom, da se bodo imeli tudi ti česa spominjati.

DSC_4191

Raperju Trkaju, maskotam veverički Viti, novoletni jelki ter jelenčku Rudolfu so se na odru pridružili tudi otroci.

Krški župan mag. Miran Stanko, ki je prižgal novoletne luči na jelki, je napovedal po številu prireditev pester december, najbolj udaren pa bo vikend sredi meseca, 15. in 16. decembra. Petkovo dopoldne bo namenjeno predvsem najmlajšim, ki jih bo ob 17. uri v starem mestnem jedru obiskal dedek Mraz s številnim spremstvom, pestro pa bo tudi dogajanje na koncertnem odru. 16. decembra bo ob 19. uri nastopila dekliška vokalna skupina Mavrice, zatem pa brata Anej in Rok Piletič, ki sestavljata popularni duo BQL ter pevka Nika Zorjan, nakar bo na odru nastopila še zasedba Perpetuum Jazzile. Skozi oba dneva bo obiskovalcem na voljo tudi ponudba lokalnih ponudnikov na stojnicah.

Sicer pa je zasnovo letošnje okrasitve vse od območja Zatona do Hočevarjevega trga pripravilo društvo Prostor vmes, v katerem so se osredotočili na srebrne elemente, ki so jih več sto izdelali prostovoljci Večgeneracijskega centra Krško. Ob prižigu luči na novoletni jelki je nastopil raper Trkaj v družbi Kostakove maskote veveričke Vite, kateri so se pridružili na odru tudi maskoti novoletna jelka in jelenček Rudolf ter otroci.

B. M.
« Nazaj na seznam
»