Časopis za pokrajino Posavje
3.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Prižig prazničnih lučk v Zatonu uvod v veseli december

Objavljeno: Sobota, 30.11.2019    Rubrika: PANORAMA Redakcija
PRIZIG LUCI V ZATONU (66)

Krško je nocoj vstopilo v praznični december

Nocoj so peto leto zapored občani in obiskovalci v velikem številu zapolnili krški predel Zatona, saj je s prižigom luči na instalaciji adventnega venca Krško stopilo v zadnji mesec leta, ki poteka v znamenju prednovoletnih druženj, prireditev, nakupov, pričakovanj in obdarovanj.

PRIZIG LUCI V ZATONU (39)

Drobna Lucija je s pomočjo čarovnika, škrata in ognjene vile iskala luč v temni deželi. A svetlobe ni našla v temi, temveč v srcu.

V družbi Kostak, v kateri vsa leta organizirajo prižig luči kot uvod v veseli december, so sicer nekoliko osvežili lanskoletno okrasitev, a ohranili osnovno instalacijo adventnega venčka, na vrhu katerega je nocoj simbolično zasvetila prva od štirih luči, ki ponazarja prvo prižgano adventno svečo. Druga, tretja in četrta luč bodo zasvetile na prihajajoče nedelje vse do 22. decembra. Štiri sveče namreč simbolizirajo štiri tedne pred božičem, hkrati pa tudi štiri strani neba in štiri letne čase.

PRIZIG LUCI V ZATONU (68)

Vokalna skupina Gloss med nastopom

V uvodu prižiga luči so bili predstave deležni najmlajši obiskovalci, atraktivno ognjeno pravljico Lučka v temni deželi pa je odigrala ognjena skupina Čupakabra iz Ljubljane. Za njo se je na odru zvrstila z venčkom božičnih pesmi krška ženska Vokalna skupina Gloss, po nagovoru direktorja Sektorja Komunale Jožeta Leskovarja in krškega župana mag. Mirana Stanka, ki sta obiskovalcem zaželela prijetne praznične dni, župan pa je ob tem s pritiskom na gum osvetlil Zaton, pa je oder na prizorišču zasedla dolenjsko-posavska rockovska zasedba RockDefect.

B. M.
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

01.08.2020 | PANORAMA

Krompir naš vsakdanji

02.08.2020 | PANORAMA

Ali ste vedeli ...

31.07.2020 | PANORAMA

Jabolka za sprehajalce

ne spreglejte

19.05.2020 | Oglas

Trampolini

08.10.2019 | Redakcija

Pojdimo raje peš ali s kolesom