Časopis za pokrajino Posavje
19.03.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Projekt Hobotnica - kvačkanje za nedonošenčke

Objavljeno: Torek, 13.03.2018    Rubrika: PANORAMA Redakcija
ZDUS-projekt Hobotnica
Projekt kvačkanja hobotnic se je začel leta 2013 na Danskem. Do danes je bilo ustvarjenih že več kot 27.000 hobotnic. Izdelki so namenjeni čisto najmlajšim med nami, nedonošenim dojenčkom. Od septembra 2017 poteka projekt tudi v Sloveniji.

Pobudnica projekta v Sloveniji je Tjaša Bevc, ki se rada posveča otrokom. Pokrajinska zveza društev upokojencev Posavje se je z navdušenjem in velikim zadovoljstvom priključila projektu. Tega projekta, ki je namenjen čisto najmlajšim med nami, so se razveselila vsa društva in se hitro ter z veseljem lotila izdelave. Hobotnice smo ustvarjale upokojenke v rokodelskih sekcijah v DU: Brežice, Brestanica, Krško, Tržišče in Senovo.

Malim ročicam smo že odposlali naš prvi kupček 73 hobotnic. Naj jim prinesejo tolažbo in naj jih grejejo tudi naše želje, da bi se čili in zdravi kmalu preselili v naročje svojih staršev. Ob tej priložnosti se želimo zahvaliti vsem ustvarjalkam teh čudovitih izdelkov za podarjeni material in vloženi trud. Znanje pa delimo naprej, še v druga rokodelska društva, ki so v Posavju tudi zelo aktivna.

Besedilo in foto: Manja Seher
« Nazaj na seznam