Časopis za pokrajino Posavje
6.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Prvi Resslov festival piva kljuboval dežju

Objavljeno: Nedelja, 04.08.2019    Rubrika: PANORAMA Redakcija
DSC_2360

Festival je potekal pri Mestni čolnarni ob reki Krki.

Vse bolj priljubljenim festivalom, katerih rdeča nit je degustiranje (alkoholnih) pijač in kulinaričnih dobrot, se je v Posavju pridružil še eden – Resslov festival piva, katerega prva izvedba je bila v soboto popoldne in zvečer v Kostanjevici na Krki, natančneje pri Mestni čolnarni na severni strani kostanjeviškega otoka.

Pivskim festivalom v Brežicah, Sevnici in Krškem se tako pridružuje tudi kostanjeviški. Pivovarna Ressel s sedežem v bližnjem Slivju ga je želela organizirati že lani, a ga je preprečilo slabo vreme, tokrat pa so ga pod sloganom »Ti se sam' sprost« kljub vmesnim ploham spravili pod streho. Obiskovalci so imeli možnost poizkusiti 12 različnih piv pivovarne gostiteljice, skupno pa kar 28 različnih piv, ki jih varijo v 17 butičnih pivovarnah iz Slovenije, Avstrije in Hrvaške.
ressel pivo (12)

Jure Zlobko in Samo Žabkar

»Na voljo so različni okusi in stili piva, tako da lahko vsak najde svoje pivo,« je povedal pivovar v Pivovarni Ressel Samo Žabkar. Piva so na točilnikih izmenično menjali, ljubitelji t. i. kraft piv pa so lahko tudi pokramljali z lastniki pivovarn in mojstri varjenja piva. Za kulinarično ponudbo so z burgerji poskrbeli v restavraciji Do kosti, za glasbo pa DJ in skupina Stenbend.

Namen festivala je bil sicer promocija tako lastne pivovarne, ki bo 1. septembra praznovala drugi rojstni dan, kot pivovarske mikro scene. »Vidimo, da se je splačalo potruditi in organizirati festival, ki zagotovo poteka na najlepši možni lokaciji,« je dejal vodja prodaje v Pivovarni Ressel Jure Zlobko. Kot je dodal, so se v Resslu v dveh letih dobro pozicionirali na trgu in postali prepoznavni v širšem okolju, s količino proizvodnje pa počasi že preraščajo mikro nivo. Svojo ponudbo, katere osnovo predstavlja šest različnih piv, ves čas spreminjajo in dopolnjujejo. »Čar mikropivovarstva je v tem, da ima pivovar vedno možnost ustvariti nekaj novega. Mi se tega veselo držimo in vsake toliko časa izdamo novo pivo z drugačnim okusom, hmeljem in sladno osnovo. Želimo si biti pestri, kar se tiče ponudbe,« je še povedal Žabkar.

Pred festivalom so pripravili še veslaško regato oz. dirko okoli otoka v kanujih. Sodelovalo je šest osemčlanskih ekip, najhitrejše pa so bile Pižmovke.

P. P.
« Nazaj na seznam