Časopis za pokrajino Posavje
11.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Prvo letošnje srečanje Ilco društva Posavje

Objavljeno: Četrtek, 02.07.2020    Rubrika: PANORAMA Bralci pišejo
Junijsko srecanje Ilco P (10)

Prvo letošnje srečanje Ilco društva Posavje je potekalo v mesecu juniju.

Članice in člani invalidskega društva ILCO Posavje smo se zbrali 23. junija v brežiškem gostišču Štefanič, da smo ’spravili pod streho’ naše prvo letošnje srečanje z občnim zborom.

Junijsko srecanje Ilco P (12)

Kineziologinji Niki Kožar se je za zanimivo predavanje zahvalil predsednik društva Alojz Zorko.

V goste smo povabili gospodično Niko Kožar, diplomirano kineziologinjo, ki nas je poučila o vplivu in pomenu telesne vadbe na telesno in duševno zdravje posameznika. Predstavila je tudi tveganja sodobnega, sedečega življenja, nepravilne prehrane ter samega staranja ter vpliv gibanja in telesne vadbe na zmanjšanje teh tveganj. Predstavila nam je priporočila glede izbire telesne vadbe, pogostosti, ustreznosti in intenzivnosti telesne vadbe za starejše (v skladu s priporočili WHO ter smernicami v Sloveniji ). Izdala nam je tudi priporočila glede povečanja obsega gibanja v vsakdanjem življenju. Povedala nam je tudi, kakšen pomen ima zdrava in primerna prehrana. Najbolj nam je ostal v mislih stavek, ki ga je izrekla: »Vedno iščemo izgovor za to, da ne moremo nekaj naredit zase, raje poiščimo rešitev. Marsikaj zmoremo!«

Po uradnem delu smo za okrogle jubileje skromno obdarili naša člana, Ano Šetinc in Gradimirja Čekrlića. Oba sta praznovala 70-letnico. Prav prijetno sta bila presenečena in vesela pozornosti. Po kosilu smo se še malo podružili in poveselili. Upamo, da se kmalu spet snidemo!

J. Omerzel
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

01.08.2020 | PANORAMA

Krompir naš vsakdanji

02.08.2020 | PANORAMA

Ali ste vedeli ...

31.07.2020 | PANORAMA

Jabolka za sprehajalce

ne spreglejte