Časopis za pokrajino Posavje
17.07.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Radeška kuhinja na prostem

Objavljeno: Četrtek, 28.09.2023    Rubrika: PANORAMA Redakcija
Sefi kuhajo, Radece (40)

Kuhinja na prostem je ponudila marsikatero zanimivo jed izpod rok mladih tekmovalcev MasterChef Slovenije 2023.

Tretjo nedeljo v septembru je bilo živahno na novo urejeni ploščadi v bližini radeške knjižnice, kjer so z okusnimi in svežimi jedmi razvajali obiskovalke in obiskovalce mladi kuharski mojstri ter z nagrajenimi vini vinogradniki iz Zagrada.

Sefi kuhajo, Radece (10)

Lucijan Lipovšek je ponudil goveji ragu z babičinimi testeninami in cheesecake z jagodičevjem za sladico.

Na prireditvi Šefi kuhajo, ki je potekala v organizaciji radeškega turističnega društva, so se predstavili trije udeleženci letošnjega MasterChefa Slovenije – zmagovalka Zala Pungeršič iz Šmarjeških Toplic, finalistka Anja Fir iz Črnomlja in tekmovalec Lucijan Lipovšek iz Radeč, ki je za obiskovalke in obiskovalce pripravljal goveji ragu z babičinimi testeninami in cheesecake z jagodičevjem za sladico.

S svojimi kuharskimi mojstrovinami se je predstavil tudi Rok Martinčič iz gostilne Jež z Jagnjenice: »Zadnjih pet let so odprte kuhinje precej aktualne in dobro sprejete, a biti takole na prostem v domačem kraju ima poseben čar, občutki so izjemni.« 

Sefi kuhajo, Radece (33)

Župan Tomaž Režun in večkrat nagrajeni vinogradnik iz Zagrada Franci Kmetič

Vinogradniki iz Zagrada, dobitniki številnih priznanj, so na svoji stojnici nudili v okušanje nagrajena vina. Članice TD Radeče so kuhale najboljšo kavo, a kdor je želel, je lahko dobil tudi okusen naravni sok. S posebno vrste delavnice je organizator poskrbel še za najmlajše, ki so lahko napolnili košarice iz krhkega testa z mascarponejevo kremo in sladico okrasili po lastnem okusu.

Za dodatno prijetno vzdušje je skrbela glasbena zasedba Homegrowns, v kateri je tudi eden sevniški in trije radeški glasbeniki (Andrej Fon – saksofon, Anja Novak - vokal, Rok Železnik - klaviature in Andrej Barachini - bas).

Sefi kuhajo, Radece (46)

Kuhinjo na prostem je obiskala z družino tudi direktorica radeške občinske uprave Marjetka Lipec.

»Z organizacijo takšnega dogodka je veliko dela, a veseli nas, da so se obiskovalke in obiskovalci v času med 13. in 17. uro, ko je trajal dogodek, lepo razporedili in so bile stojnice ves čas lepo obiskane. Udeležba, če jo primerjam z lanskim letom, ko smo dogodek izvedli prvič, je bila letos številčnejša,« je povedala predsednica TD Radeče Mojca Sirk ter se še zahvalila za sodelovanje KTRC, KMP Goranu Potisku, Občini Radeče, M&M International, Janezu Bregarju, Knjižnici Radeče in radeškim gasilcem.

S. R.

Članek je objavljen v časopisu Posavski obzornik, ki je izšel 28. septembra 2023.

#povezujemoposavje

 
« Nazaj na seznam
»