Časopis za pokrajino Posavje
25.01.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Radeški gasilci obdarili mladino

Objavljeno: Ponedeljek, 03.01.2022    Rubrika: PANORAMA Bralci pišejo
pgd_radece_obdaritev2021_mladina_05
​Preden se je leto začelo vse bolj prevešati v 2022, smo v četrtek, 30. decembra, mentorji mladine radeškega gasilskega društva povabili medse podmladek. 

Četudi je od septembra 2021 potekalo zaradi vsem znanih razmer mladinskih vaj manj, kot jih uspemo prešteti na prste ene roke, smo želeli namreč pokazati najmlajšim, da nismo pozabili nanje. Razveselili smo jih z darilno vrečko, polno sladkih in uporabnih pozornosti, pri čemer je darežljivo priskočilo na pomoč domače podjetje Baron International iz Obrežja, v namen česar se je še posebej angažiral domač gasilec operativec Jernej Hren, v pomoč pa mu je bila Tamara Selevšek.
pgd_radece_obdaritev2021_mladina_01


Iz notranjosti garderobnih prostorov gasilskega doma smo prenesli darilne vrečke izpod okrašene smrečice, za postavitev in okrasitev katere je poskrbela članica Branka Sonc ter jih razpostavili zunaj.

Rdeča barva, ki značilno spremlja gasilce, je odsevala tudi z darilnih vrečk, s katerih se je široko smejal (gasilski) Božiček.

Otroci so se ob 17. uri oglasili pred gasilski dom v Radeče, kjer so jih pred vrati garaže pričakale darilne vrečke, v njih pa keramična skodelica, družabna igra za fante oziroma ustvarjalni komplet za dekleta, čokolade, napolitanke, priljubljena sluz za igranje, praznično zaviti bonboni ter seveda koledar PGD Radeče za leto 2022.

Obdarili smo 25 otrok, vse od treh pa do 13 let ter jim pričarali nekaj veselih trenutkov, ki jih je prineslo kratko druženje, za katere smo zaradi ukrepov in korona-nevšečnosti prikrajšani.

Zaželeli smo si zdravja in veselja, predvsem pa, da bomo lahko znova čimprej spet imeli lahko sredine popoldneve brez težav rezervirane za gasilske mladinske vaje.

Še enkrat hvala Baronu ter Jerneju in Tamari za pripravljena darila za otroke, ki bodo, verjamemo, nekoč tisti, ki jim lahko rečemo naši zanamci v gasilskih vrstah, tisti, na katere se bodo lahko občani zanesli v primeru nesreč in stisk.

NA POMOČ!

Mentorji mladine PGD Radeče Andreja Pohar, Sebastjan Tratar, Mitja Romih, Doroteja Vehovar, Marko Germ, Bojan Sirk in Doroteja Jazbec
« Nazaj na seznam
»