Časopis za pokrajino Posavje
25.06.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Radeški upokojenci na Svinjski rt

Objavljeno: Četrtek, 21.03.2019    Rubrika: PANORAMA Bralci pišejo
Radeški upokojenci na Svinjski rt
Sekcija za pohodništvo pri Društvu upokojencev Radeče si je na prvi (koledarski) pomladni dan letošnjega leta izbrala organizirati pohod na Svinjski rt. Pomlad v času njihovega pohoda pravzaprav še ni prišla, uradno se je namreč pričela s spomladanskim enakonočjem in le-to je nastopilo včeraj ob 21:58.

Pred nekdanjim Metal-lesom v Radečah se je zbralo 15 pohodnikov in četudi je bil jutranji veter močan, hladen in oster, jim to ni vzelo poguma, zlasti, ker so ob zmerni hoji imeli tudi priložnost medsebojno poklepetati in si ogledovati prebujajoče se prve pomladanske cvetlice.
Radeški upokojenci na Svinjski rt


Po tem, ko so dokaj hitro prispeli na cilj, so bili seveda nagrajeni s čudovitim razgledom na, s soncem obsijane Radeče, vpisali so se v planinsko knjigo in krenili nazaj proti dolini.

Prijetno popestritev jutranjega druženja je predstavljal tudi postanek v zidanici Dular, kjer so se ob toploti gašperčka (pojasnilo za mlajšo generacijo: gre za majhno peč na drva) nekoliko ogreli, ob tem pa bili prijazno postreženi s sladkimi dobrotami in aperitivi iz več različnih zelišč (v izogib kakšnemu prehladu :) )

Navzoči so bili enotnega mnenja, da tovrstno druženje poživi ne le telo, pač pa tudi duha, zato so sklenili, da se bodo enkrat mesečno v čim večjem številu podajali na bližnje hribe ter k prijetni rekreativni dejavosti povabili tudi kakšnega znanca, soseda in prijatelja.

Znano je že, da bodo aprila osvojili Žebnik - o datumu, zbornem mestu in ostalih podrobnostih bodo informacije na voljo preko že ustaljenih obveščevalnih kanalov: preko oglasne deske Društva upokojencev Radeče, preko panoja pri Gostilni Pr' Veseljak, telefonsko in elektronsko kot tudi ustno.

Sekcija za pohodništvo pri Društvu upokojencev Radeče vas (ne glede na starost in spol) toplo vabi k rekreativno-družabnemu pohajkovanju po domačih gričih!

Doroteja Jazbec
Vir: Vesna Bregar
Foto: Vesna Bregar in Lina Škarget
« Nazaj na seznam
»