Časopis za pokrajino Posavje
25.05.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Rally Rotary 2018, Edison in Zelena Dolenjka na dirkališču Cerklje ob Krki

Objavljeno: Sreda, 13.06.2018    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
Projekt Edison
Rotary Slovenija si prizadeva poleg pomoči vsem potrebnim delovati preventivno. Namesto samo pri popravljanju družbenih sistemskih napak proaktivno sodelujemo pri uveljavljanju boljših trajnostnih rešitev.

S tem namenom vzpodbujamo razvoj in aplikacijo uporabnikom prijaznih in dostopnih rešitev zelene mobilnosti prihodnosti in smo partner zavezništva EDISON, ki je zraslo iz te naše iniciative. Ob tem dobrodelno zbiramo sredstva za pomoč otrokom in družinam, ki le-to potrebujejo.
 
IMG_0312
ACS, Slovenski avtomobilski grozd,
kot nosilec partnerstva EDISON, združuje številna podjetja in inštitucije na področju razvoja novih rešitev zelene mobilnosti, njihove demonstracije in prenosa na trg. Partnerji EDISON-a smo se sredi leta 2017 ob podpori vlade Republike Slovenije povezali z namenom uveljavitve Slovenije kot referenčne države zelene mobilnosti. Z jasno opredeljenimi projekti in aktivnostmi si prizadevamo za dvig zavedanja o nujnosti zniževanja škodljivih emisij z uvajanjem alternativnih rešitev mobilnosti.
 
IMG_0283
Partnerstvu EDISON se na letošnjem Rally Rotary na dirkališču v Cerkljah ob Krki pridružujejo BMW Group Slovenija, ki je z Rotaryjem pri tej iniciativi od samega začetka, Renault Nissan Slovenija, Presečki Grupa, GZS, Avto Krka in Celjski sejem:

-   BMW Group Slovenija s svojimi električnimi vozili BMW i3 in hibridnimi vozili ter z rešitvami BMW Connected Drive,
-   Renault Nissan Slovenija s svojimi vozili Renault Twizy, Zoe in Kangoo Z.E. ter Nissan Leaf,
-   Presečki Grupa z začetkom uvajanja e-avtobusov v svoje storitve,
-   Celjski sejem d.d. promocijsko demonstracijski prostor EDISON zelene mobilnosti in prostor uvajanja konkretnih rešitev zelene mobilnosti v prakso,
-   Gospodarska zbornica Slovenije kot primer uvajanja EDISON zelenih tehnologij mobilnosti pred Domom gospodarstva v Ljubljani in
-   Avto Krka d.o.o. kot del projekta Zelene Dolenjke in projekta širitve EDISON zelene mobilnosti v vseh svojih poslovalnicah.
 
Partnerji ob tej priložnosti v sodelovanju s podjetjem PETROL d.d., partnerjem EDISONA, najavljamo in v naslednjih mesecih odpiramo Zeleno Dolenjko, to je novih 10 polnilnih postaj za e-vozila na regionalni trasi Ljubljana - Novo Mesto - Čatež in najavljamo lansiranje Twizy Sharinga v Kopru v sodelovanju med Europcarjem Slovenija, partnerjem EDISONA, in Mestne občine Koper, partnerjem Edisona. 

Vir: Rotary Slovenija
 
« Nazaj na seznam