Časopis za pokrajino Posavje
17.07.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Raznoliko in živahno dogajanje na festivalu mladih v Sevnici

Objavljeno: Nedelja, 10.09.2023    Rubrika: PANORAMA Redakcija
Festival mladih 2023 (35).

Ledeni izziv

V zadnjih letošnjih avgustovskih dneh, od 22. do 27. avgusta, je v Sevnici potekal Festival mladih. Večina aktivnosti je bila izvedena v prekrasnem okolje grajskega parka in atrija gradu Sevnica, Kitaraiada je ostala na že znani lokaciji, na igrišču pri Bazenu Sevnica.

Festival mladih 2023 (38).

Po energijski poti okoli gradu

Festival mladih je bil zelo pisano obarvan in nudil vsebine za prav vse generacije. Torek je bil Dan za zdravje, v sredo Dan za družine, v petek je bila 16. Kitariada, sobota in nedelja sta bili namenjeni Kinu pod zvezdami.

DAN ZA ZDRAVJE

Festival mladih, Kinolosko društvo Posavje (2)

Med društvi, ki so se predstavila, je bilo tudi Kinološko društvo Posavje.

Prvi dan festivala, ki je potekal v grajskem parku, je bil namenjen Dnevu za zdravje, kjer so se odvile kar štiri aktivnosti za krepitev odpornosti in splošnega zdravja. Začeli smo z Ledenim izzivom, kjer smo zajeli teoretični del, se naučili dihati in opravili kar nekaj dihalni vaj, nato pa se potopili v mrzlo in kasneje še ledeno vodo. Nadaljevali smo s strokovnim vodenjem po energijski poti okoli gradu Sevnica, ki je prav tako zajemal teoretični del kot tudi del za sproščanje in meditacijo. Po vodenju je bila na vrti Joga v vsakdanjem življenju, ki se redno izvaja v grajskem parku vsak torek v poletnem času in je za udeležence brezplačna. Dan smo zaključili s sproščanjem ob gongih. Posebnost naših dni za zdravje je ta, da poskušamo vsako leto predstaviti najmanj eno novo aktivnost na področju zdravja. Letos sta to bila Ledeni izziv in strokovno voden ogled energijske poti okoli gradu.

DAN ZA DRUŽINE

Festival mladih 2023 (34).

Maskoti – Lisička giba in Valdi (varuh gozda)

Naslednji, drugi dan, je bil Dan za družine, kjer so se predstavile lokalne organizacije in društva. Vsak je pripravil zanimive aktivnosti za obiskovalce, zato je bil park poln dogajanja in zabave za vso družino. Na tem mestu se zahvaljujemo našim društvom in organizacijam, brez katerih dogodek ne bi uspel, to so Mažorete Sevnica, Skavti Tržišče, Planinsko društvo Sevnica, Radioamaterji Sevnica, Kinološko društvo Sevnica, Teniško društvo Ficko, LEGO robotika Mediatlas, Zavod QRA in projekt ArtEko, Zavod Art kamra, Angleščina po metodi Helen Doron, Plesno društvo Imani pa doživetje z alpakami in spoznavanje dela policistov in gasilcev s predstavniki PP Sevnica in PGD Sevnica.

16. KITARIADA

Festival mladih, kino pod zvezdami (2).

Poletni kino pod zvezdami

Tretji dan je bil dan za 16. Kitariado, ki se je odvijala na športnem igrišču pri Bazenu Sevnica z glavno atrakcijo, skupino Batista Cadillac, kot vsako leto pa so nastopile tudi lokalne skupine, Cantina thrash, Makadam, Štandgas, Modre zvezde in Mayday (bivši Liquf).

KINO POD ZVEZDAMI

Kitariada 2023 (27).

Na Kitariadi je nastopila tudi sevniška zasedba Makadam s pevko Marjeto Pušnik.

Četrti in peti dan sta bila dneva za kino pod zvezdami, ki sta se odvijala v atriju gradu. V soboto smo predvajali španski mladinski film Milosti polni, v nedeljo pa smo predvajali slovenski celovečerec Dedek gre na jug.

Nataša Rupnik, foto: Klemen Bec

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte