Časopis za pokrajino Posavje
21.10.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Razstava ročnih del na Senovem

Objavljeno: Petek, 14.06.2019    Rubrika: PANORAMA Bralci pišejo
senovo razstava vezilj
Kamenček v mozaik praznovanj praznika Občine Krško, smo dodali tudi v DU Senovo. Sedmega junija smo članice sekcije Vezenje v avli Doma XIV.divizije Senovo pripravile bogato razstavo ročnih del, z naslovom »Za dušo in srce«.  Prave male umetnine v tehniki rišelje in barvni vez so razstavile: Marica, Marijana, Olga, Eda, Majda in Jovanka, neutrudna mentorica sekcije.

Pogled na lepoto izdelkov nam poboža dušo, nas obogati, razveseli in pomirja. Ob torkih popoldne se zbiramo. Rišemo vzorce na belo platno, prepletamo nitke, izmenjavamo zamisli, se družimo. Ideje in lepe misli vtkemo v vsako zanko. Vsak izdelek je zgodba tisočerih vbodov, ki jih prenašamo od ideje do končnega izdelka, natančno in vztrajno. Skrbimo, da se ohranja slovenska dediščina in jo na naravoslovnih dnevih na šoli prenašamo na mladi rod.

Razstave so odmevne v kraju samem in drugje, kjer razstavljamo:  v Krškem, Brežicah, Ljubljani, Velenju. Pohvale obiskovalcev, zapisi v knjigi vtisov nam dajejo nove moči , vzpodbude in načrte v prihodnje. Druženje ob skupnem delu nas sprošča, pozabimo na vsakdanje skrbi, spletajo se nova, iskrena prijateljstva. In dnevi so lepši, bogatejši.

Veliko podporo nam daje društvo, občina Krško, KS Senovo,  podjetja Rudar Senovo, Metalna Senovo in Termoelektrarna Brestanica, Osnovna šola Senovo, Cvetličarna Irena Senovo. Vsem topla hvala.

Na razstavi so nam gostje čestitali in zelo pohvalno spregovorili o lepoti 75-tih izdelkov z željo, da nadaljujemo s tako lepim delom, predsednik DU Senovo, Ludvik  Grilc, predsednik PZDU Posavje, Jože Žnidarič, podžupan Občine Krško, Silvo Krošelj in predstavnica JSKD Krško.

Povezovalne niti odprtja je tkala Irena Gmajnar, kulturni program pa sta izvedla harmonikar Anže in mlada pevka Mila. Po ogledu razstave, sladkem prigrizku, klepetu,  druženju prijateljev in srčnih ljudi, smo zaokrožili še en lep dogodek.
 
Zapisala: Irena Gmajnar
Foto. Marica Umek
 
« Nazaj na seznam