Časopis za pokrajino Posavje
26.09.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Redno letno srečanje protidiverzantov

Objavljeno: Sreda, 16.09.2020    Rubrika: PANORAMA Bralci pišejo
Pripadniki 174. protidiverzantskega voda Teritorialne obrambe Brežice 1991 smo se v soboto, 12. septembra 2020, že 29. po vrsti zbrali na srečanju enote, ki je imela vidne naloge v vojni leta 1991. 14 pripadnikov enote se je na letnem druženju zbralo na pokopališču Čatež ob Savi, kjer smo se najprej poklonili spominu na soborca Ivana Jamnika ter nadaljevali pot na mesto srečanja in druženja v Brezino.

Snidenje je nato potekalo v veselem, kolesarskem vzdušju ob spremljanju slovenskih kolesarjev na Tour de France, vmes pa smo bili v sproščenem pogovoru kritični do Vlade RS in veteranstva nasploh, saj se nič konkretnega ne naredi za vojne veterane, ki so bili pred 30 leti prvi na bojnih okopih.

Ob tem smo izrazili obžalovanje, da se potvarjajo resnice osamosvojitvene vojne, in zato pričakujemo, da se tudi v bodoče ne bo spremenilo nič.

Enoglasno smo zaključili snidenje s sklepom, da se ob 30. obletnici osamosvojitvene vojne snidemo zadnjič in svoje resnične doživljanje shranijo vsak zase za spomin.

Željko Srečkovič,
predsednik sekcije 174. PDV TO Brežice 1991
« Nazaj na seznam
»