Časopis za pokrajino Posavje
16.07.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Rekreativno kolesarjenje v Društvu upokojencev Brežice

Objavljeno: Petek, 05.07.2024    Rubrika: PANORAMA Bralci pišejo
20230911_101802
Po nekajletnih predhodnih prizadevanjih Društva upokojencev Brežice za uvedbo rekreativnega kolesarjenja članov v okviru športne sekcije društva nam je lani uspelo in se letos odvija že druga sezona vsakotedenske kolesarske dejavnosti.

V skupino se je vključilo okrog 12 kolesarskih navdušencev, ki se ob ponedeljkih zberemo pred Večgeneracijskim centrom Brežice, kjer je sedež našega društva, in odrinemo na že kar dolge kolesarske ture, tako po brežiški kot tudi krški občini. To nam omogoča nekaj v zadnjih letih zgrajenih kolesarskih poti, ki povečujejo prometno varnost udeležencev kolesarskih pohodov. Skupino vodi izkušen kolesar Ivan Slak, ki skrbi za varnost kolesarjev v prometu in načrtuje vsakokratne poti kolesarjenja. Varnosti prispevajo tudi nove dobro vidne vetrovke, za katere je poskrbelo naše društvo za vse udeležence kolesarjenja.
Kolesarji DU Brežice na izletu.

Skupna ocena kolesarskih navdušencev društva je, da je ta aktivnost koristna za fizično pa tudi socialno-emocionalno zdravje udeležencev, saj omogoča prijetno druženje, ter ne manjka veselega in sproščenega vzdušja v skupini. Želimo pa si še več prometno varnih kolesarskih poti, saj smo, v vse bolj naraščajočem prometu na cestah, kolesarji najbolj šibki člen cestnega prometa in tako izpostavljeni mnogim nevarnostim.

Za Društvo upokojencev Brežice: Saša Pohar
« Nazaj na seznam
»