Časopis za pokrajino Posavje
25.05.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

RIS pričenja z uličnim delom – Srečko gre na popotovanje po Posavju

Objavljeno: Torek, 12.03.2019    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
V okviru regijskega projekta Rast(išče) sreče, na kratko RIS, so partnerji MC Krško, DI Zaupanje, KTRC Radeče in MD Bistrica ob Sotli zakorakali v drugo polovico izvedbe aktivnosti.

Novost v letu 2019 je, da vsi partnerji pričnejo z izvajanjem uličnega mladinskega dela, ki so ga v preteklem letu samo raziskovali. Ulično delo je namenjeno temu, da mladinski delavci gredo na teren tam, kjer se mladi zadržujejo (na ulice, igrišča….). V ta namen so proti koncu leta 2018 preuredili njihovo terensko vozilo – kombi z imenom (O)srečevalnik, na kratko Srečko, v mobilni mladinski center na kolesih.
 
Ker si želijo Srečka, mladinske delavce ter hkrati tudi njihovo novo dejavnost predstaviti strokovni javnosti, bodočim uporabnikom in širše, se bodo 14. 3. 2019 podali na obisk institucij v Krškem, s katerim naznanjajo tudi začetek izvedbe intervencij uličnega dela.  V ponedeljek, 18. 3. 2019 pa bodo obiskali še šole v občini Krško.
 
Urnik obiska v četrtek, 14. 3. 2019:
9.00 – Policijska postaja Krško
10.00 – parkirišče pred Občino Krško za Občino Krško in CSD Posavje, Enota Krško
11.00 – Uprava CSD Posavje
 
Urnik obiska v ponedeljek, 18. 3. 2019:
11.00 - ŠC Krško - Sevnica
13.00 - OŠ Brestanica
13:45  - OŠ Leskovec

V letu 2019 bodo partnerji v projektu MC Krško, DI Zaupanje, KTRC Radeče in MD Bistrica ob Sotli še naprej izvajali preventivna središča in individualno delo z mladostniki. Preventivna središča so na voljo mladostnikom v času po zaključku pouka za druženje, pisanje domačih nalog, sodelovanje v delavnicah ...

Partnerji vabijo k sodelovanju tudi nove prostovoljce, ki si želijo delati z mladimi in širiti svoje znanje in veščine. Zainteresirani lahko pišete na mihaela.kovacic@mc-krsko.si in barbara.masnik@mc-krsko.si.
 
Vse aktivnosti v projektu so za uporabnike brezplačne.
 
Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Vir: MC Krško

 
« Nazaj na seznam
»