Časopis za pokrajino Posavje
18.04.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Rudolf Gas in Veronika Strnad z novo skladbo »Glavno, da sva jaz in ti«

Objavljeno: Sreda, 08.03.2023    Rubrika: PANORAMA Redakcija
Rudolf in Veronika

Veronika in Rudolf (foto: Matej Kramžer)

Po več letih skupnega glasbenega sodelovanja in ustvarjanja prečudovitih trenutkov na odru sta Rudolf Gas in njegova hčerka Veronika Strnad (družino Strnad smo nedavno predstavili tudi v Posavskem obzorniku) v duetu posnela skladbo »Glavno, da sva jaz in ti«, ki jo bosta premierno predstavila nocoj, 8. marca, ob 20. uri na glasbenem večeru Rudolf Gas & The Family v ArtCaffeju v Novem mestu.

Zgodba pesmi »Glavno, da sva jaz in ti« je aktualna, saj nagovarja pristen odnos očeta in hčere, še zlasti, ker Veronika to jesen odhaja na študij glasbe v Boston. Veselita se novih zgodb in izzivov, ki jih življenje veselo prinaša v nov dan. 

»Med nama zdaj bo ocean,
užijva še en dan,
po svoje svet odkrivava,
a kmalu spet se srečava.«
 

»Skladba prebuja pisano paleto čustev in združuje kontrast dveh prvin; suverenega ritma (groove) ter vokalov, ki lahkotno plovejo po njem, kar nas poboža s prijetno umirjenostjo ter občutkom popolnega zaupanja. Najini energiji se skozi pesem lepo izrazita, obenem pa se povežeta v harmonijo. Vesel sem, da podobno refleksijo čustev opisujejo tudi tisti, ki so skladbi že prisluhnili«, svoje občutke ob izdaji novega singla zaključi Rudolf Gas. 
 
Za Veroniko ta duet predstavlja bodrilo za nove življenjske preizkušnje, ki so pred njo, hkrati pa je vesela, da lahko glasbeno-ustvarjalne trenutke srčno deli z očetom.



P. P./vir: Sugestina
« Nazaj na seznam