Časopis za pokrajino Posavje
2.12.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

S čarovnijo v praznični decembrski čas

Objavljeno: Sobota, 02.12.2017    Rubrika: PANORAMA Redakcija
kostanjevica-predstava (27)

Utrinek iz predstave Čarovnija

V kostanjeviški osnovni šoli Jožeta Gorjupa so v praznični december vstopili s petkovo dobrodelno glasbeno-scensko predstavo za zbor in soliste z naslovom »Čarovnija« ter 13. božično-novoletnim sejmom.

Pred nabito polnim prireditvenim prostorom v kostanjeviški šoli je v predstavi avtoric Petre Brdnik Juhart in Maje Furman nastopilo približno 45 kostanjeviških šolark in en šolar, kot solistke so izstopale Ajda-Lea Jakše, Ana Pirnar, Klara Jarkovič, Martina Simončič, Larisa Hribar in Izza Pucelj. Predstavo je režirala učiteljica Metka Povše, zbor je vodila Mojca Jevšnik, scena je bila delo Lidije Stipanič.

kostanjevica-predstava (38)

Izkupiček prazničnega sejma je namenjen šolskemu skladu.

Kot je po predstavi, ki jo je občinstvo nagradilo z bučnim aplavzom, dejala ravnateljica Melita Skušek, s 1. decembrom vstopamo v čarobni mesec, v katerem si vsi želimo pričarati čim več iluzij sreče, zadovoljstva in očarati drug drugega z bogatimi darili, žal je na drugi strani čarovniškega kotla tudi veliko razočaranih, stisk in strahov. »Naši učenci so nocoj poskušali zvariti nekaj preprostih receptov za srečo, med njimi pa prav gotovo izstopa misel, da če si nekaj močno želiš, potem to tudi dobiš. To je vsa čarovnija življenja. In v tem mesecu bi si morali zaželeti predvsem veliko toplih odnosov, prijaznih besed, nežnih objemov, skratka, veliko medsebojne ljubezni,« je dejala. Zahvalila se je vsem, ki bodisi z nakupom izdelkov na prazničnem sejmu bodisi z donacijami prispevajo sredstva v šolski sklad, ki jih porabijo za nadstandardne programe, šolo v naravi in tabore ter za posameznike iz socialno šibkega okolja. Zaključila je z željo, naj v decembrskih dneh vse vodi predvsem srce, »kajti le to nas vedno vodi v pravo smer«.

Zbrane je pozdravil tudi župan Ladko Petretič in ob prazničnih željah napovedal investicije v šoli, na čelu z energetsko sanacijo stavbe.

P. P.
 
 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

07.05.2020 | Redakcija

S kolesom k šivilji Valerci

10.04.2019 | Redakcija

Z nasmehom na obrazu

09.03.2021 | Redakcija

Epidemija in hišni ljubljenčki