Časopis za pokrajino Posavje
30.11.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

S palico v naravo in naša mažoretna dogodivščina

Objavljeno: Ponedeljek, 05.10.2020    Rubrika: PANORAMA Redakcija
mazorete krsko na raki -foto darja dobrsek (2)

Med potepom po Raki selfi predsednice društva Darje Dobršek s krškimi mažoretkami

Manj nastopov, a še večja želja po druženju. Zadale smo si, da se podamo v naravo in spoznavamo naše kraje. Prva v vrsti je Raka, manjši kraj, le nekaj kilometrov iz Krškega. Kakor hitro je bilo možno smo iz asfalta stopile proti gozdu, kjer smo se igrale in plesale. Od daleč smo si ogledale prav posebno železnico. Ne, po njej ne pelje potniški vlak, še manj tovorniški. Skrita med drevesi, za prav posebne dogodivščine.

Med potepanjem mimo sadovnjakov in vinogradov, smo nabrale še kostanj. Morda bi morala biti naša naslednja dogodivščina kostanjev piknik?

mazorete krsko na raki -foto darja dobrsek (12)

Na pristavi raškega gradu ...

Prečudovit razgled na Gorjance in širno krško kotlino nas je navdajal vso pot. Z rožami obdane hiše, prestrašene mačke in prijazni psi, so nas pozdravljali vse do grada Raka. Tam smo najprej zaplesale in se okrepčale. In za konec vstopile na dvorišče gradu, kjer smo se zopet igrale in plesale. Po treh urah smo se vrnile h gasilskem domu, kjer smo našo pot in druženje zaključile na igralih. Upamo, da nam bo vreme naklonjeno, da mažoretne dogodivščine nadaljujemo in raziskujemo naše kraje. Sledijo Zdole. Kdor bi se nam pridružil, naj dvigne roke ...

Hvala Krajevni skupnosti mesta Krško in občini Krško za podporo našemu delovanju.

Vir in foto: Krške mažoretke
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte