Časopis za pokrajino Posavje
19.05.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

S Posavskim obzornikom na muzikal Briljantina!

Objavljeno: Petek, 08.02.2019    Rubrika: PANORAMA Redakcija
42_br

Muzikal Briljantina bo v nedeljo, 24. marca, gostoval v Krškem, tam pa ste lahko z malo sreče tudi vi (foto: arhiv Prospot d.o.o.)!

V zadnji številki Posavskega obzornika, ki je izšla 7. februarja, najdete tudi nagradno igro, ki vas s pravilnim odgovorom in nekaj sreče popelje na ogled muzikala Briljantina, ki bo v nedeljo, 24. marca, gostoval v Krškem. Dve vstopnici bomo srečnemu izžrebancu oz. izžrebanki podelili tudi v nagradni igri prek spleta.

Dogajanje muzikala je postavljeno v šolsko leto na namišljeni šoli, kjer se mladostniki poslavljajo od brezskrbnega življenja. Osrednja lika sta neotesan in predrzen fant Danny Zuko, ki se zaljubi v pridno, lepo vzgojeno dekle Sandy.

V glavnih vlogah igrajo Saša Lešnjek/Maša Medved kot Sandy in Luka Markus Štajer/Matjaž Kumelj kot Danny. Ob njih nastopajo še izbranci iz avdicije in velika imena slovenskega filma in gledališča: Janez Hočevar - Rifle, Gojmir Lešnjak - Gojc, Uroš Smolej, Domen Valič, Alenka Tetičkovič in Desa Muck. Predstava je scensko prilagojena velikosti odra v Kulturnem domu Krško.

Naj vam namignemo: producent, čigar ime iščemo v sklopu nagradne igre, je pripravil muzikal s podobno kreativno ekipo kot pri muzikalu Mamma Mia!. Gre za prvega dobitnika olimpijske medalje na zimskih olimpijskih igrah. Leta 1984 je v Sarajevu osvojil srebrno medaljo v veleslalomu ter s tem osvojil srca Slovencev in Jugoslovanov. Njegova srebrna kolajna je bila vredna zlata, takrat se ga je prijel tudi znameniti rek: »Volimo Jureka više od bureka!«. Zaradi trajnih poškodb kolka se je bil primoran zelo mlad (23 let) odreči tekmovalnemu športu in se je leta 1985 podal v ZDA in na Japonsko. Leta 2008 se je vrnil v Slovenijo, kjer sta s soprogo Simono Vodopivec začela ustvarjati muzikale - Moje pesmi moje sanje (2008), Ljubim te, spremeni se! (2010), Mamma Mia! (2015), Briljantina (2018).

Nagradno vprašanje se torej glasi: Kako je ime nekdanjemu slovenskemu vrhunskemu smučarju, ki je producent muzikalov Mamma Mia! in Briljantina?

Odgovor in vaše podatke (ime, priimek, naslov, za lažje obveščanje tudi telefonsko številko) nam do petka, 15. februarja, pošljite na:
  • Posavski obzornik, s pripisom »za nagradno igro«, Trg Matije Gubca 3, 8270 Krško, ali
  • na e-naslov: nagradna.igra@posavje.info.
Nagrajence bomo o prejeti nagradi obvestili na posredovane kontakte. Sodelujte in si pričarajte lep muzikalni večer.

Pravila o nagradni igri si lahko preberete tukaj.

Uredništvo
« Nazaj na seznam