Časopis za pokrajino Posavje
20.09.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

S prevozom do tisoč želja

Objavljeno: Četrtek, 13.08.2020    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
Toyota_Bled_2085_200723_MKV

Marija Žgavec in Dejan Zavec

V akciji »S prevozom do 1.000 želja« bomo Zavod Sopotniki s skupnimi močmi s Toyoto Slovenija in Olimpijskim komitejem Slovenije uresničevali skrite želje starejših – omogočili bomo prevoze na morje, v skrite kotičke naše dežele, na obiske k prijateljem iz mladosti ipd.

Ko smo se Sopotniki ustanovili, smo imeli vizijo, da bomo starejše vozili na izlete in na lepše. Zaradi ogromne zasedenosti vozil, nam čas ni dopuščal, da bi bilo izpolnjevanje skritih želja starejših del vsakodnevne storitve.
 
V poslanstvu in vrednotah smo se našli z družbo Toyota Slovenija, Olimpijskim komitejem Slovenije in GIZ ACS. Sodelovanje družbe Toyota Slovenija in zavoda Sopotniki spada v kontekst pobude Mobilnost za vse (Mobility For All), s katero želi korporacija Toyota na globalni ravni osveščati javnost o pomenu demokratičnega dostopa do mobilnosti, ne glede na kakršnekoli omejitve.
 
Za začetek plemenite pobude smo gospo Marijo Žgavec iz Čekovnika nad Idrijo peljali na izlet na Bled, nato pa še na obisk k vnukinji. Na lep poletni dan je pozvonilo na njenih vratih. Pred njo pa je stal nihče drug kot Dejan Zavec. Le kdo bi bil boljši šofer kot on. Dejan je borec v življenju in v ringu. Globoko v sebi pa nežna duša, polna empatije in ljubezni do soljudi. Predvsem pa je človek, ki rad uresničuje želje in drugim pričara prijetne trenutke. "Ko sem Dejana zagledala pred vrati, nisem verjela, da je vse to sploh res," je nasmejano razlagala gospa Marija. Usedla sta se v srebrnega športnega terenca RAV4, Dejan za volan, gospa pa, kot se spodobi, na udoben zadnji sedež. In sta šla na pot. Slabi dve uri vožnje sta minili, kot bi mignil. "Pogovarjala sva se o vseh življenjskih skrivnostih," je zaupala gospa Marija. Na kosilu na Blejskem gradu so se dobili še s predsednikom družbe Toyota Adria Kensukejem Cučijo, Tanjo Mohorič, direktorico GIZ ACS in Markom Zevnikom, direktorjem Zavoda za medgeneracijsko sodelovanje Sopotniki.
 
Z omenjeno akcijo tako Sopotniki nadgrajujemo in še izboljšujemo našo osnovno storitev brezplačnih prevozov za starejše.
 
Vsi starejši občani Sevnice, Brežic in Krškega če imate kakšno skrito željo, vabljeni, da jo zaupate naši m koordinatorkam enot na telefonskih številkah: Sopotniki Sevnica - 031 338 187, Sopotniki Brežice - 041 744 947, Sopotniki Krško - 031 441 999.
 

Tako kot vedno do sedaj bomo nadvse veseli vašega klica in naredili bomo vse, kar je v naši moči, da pomagamo in da izpolnimo vaše želje.

Vir: Zavod Sopotniki
« Nazaj na seznam