Časopis za pokrajino Posavje
24.06.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

S prostovoljstvom daje svoj prispevek družbi

Objavljeno: Torek, 01.06.2021    Rubrika: PANORAMA Redakcija
naj prostovoljec Andraz Dostal

Andraž Dostal

Ob letošnjem nacionalnem tednu prostovoljstva so občani občine Krško med predlaganimi organizacijami največ glasov namenili Prostovoljnemu gasilskemu društvu Krško, med posamezniki pa Andražu Dostalu iz Krškega, ki so mu glasovalci namenili 2040 glasov.

Naj organizaciji in naj prostovoljcu do 30 let za leto 2020 sta priznanji 18. maja, na Slovesni dan prostovoljstva, slavnostno podelila krški župan mag. Miran Stanko in predstavnik Slovenske filantropije Primož Jamšek.

Naj prostovoljec Andraž Dostal, ki je tri dni pred tem dopolnil 24 let, se je kot prostovoljec pridružil Zvezi prijateljev mladine Krško (ZPM) pred petimi leti, ko se je kot vaditelj plavanja, ki ga je pri Plavalnem klubu Celulozar Krško treniral kar 17 let, še vedno pa v njem deluje kot trener 5. in 6. selekcije plavalcev, pridružil organiziranim skupinam otrok na letovanju v otroškem naselju ZPM Krško v Bučanju pri Nerezinah. »Vsaka od kolonij, v katerih sem se angažiral kot plavalni učitelj, vodja skupine in pomočnik pedagoškega vodje, se je zame zapisala kot zgodba zase in s prijetnimi spomini na druženja z otroci, igranje družabnih iger z njimi, pripravljanja plesnih večerov ipd., še v posebno zadovoljstvo, pa tudi v ponos, pa so mi predstavljali otroci, ki so se pod mojim mentorstvom naučili plavati.«

Andraž se sicer vključuje tudi v izvedbo ostalih programov, ki jih prireja ZPM Krško, ki je bila tudi predlagateljica njegove nominacije za naj prostovoljca, od organizacije prednovoletnih praznovanj, pustovanj, aktivnosti v tednu mobilnosti ali ob dnevu za spremembe, v izvedbo različnih delavnic, ki jih prirejajo v dnevnem centru ZPM idr. »Priznanje pomeni, da je v občini Krško angažiranje na prostovoljnem področju prepoznavno, osebno pa mi je v zadovoljstvo, da lahko dam svoj prispevek družbi,« nam je še povedal Andraž.

B. M.

(članek je bil objavljen v 27. maja izdanem časopisu Posavski obzornik)
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

29.10.2020 | Redakcija

Postrv po babičinem receptu

05.05.2020 | Redakcija

140-letnica v dobri kondiciji

04.09.2020 | Sporočilo

Evrosad - zakaj k nam?