Časopis za pokrajino Posavje
5.12.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

S starodobnimi traktorji na pot po Sloveniji

Objavljeno: Petek, 24.07.2020    Rubrika: PANORAMA Redakcija
Traktoristi, L. M. 1

Trije traktoristi, trije prijatelji, trije ljubitelji starodobnikov so se odpravili na pot po Sloveniji (foto: L. Motore). Srečno!

V današnjem petkovem dopoldnevu so domači in prijatelji skupaj s sevniškim županom Srečkom Ocvirkom in direktorico KŠTM Sevnica Mojco Pernovšek pospremili na pot z dobrimi željami tri traktoriste iz Tržišča, ki so se s sevniškega gradu odpravili na osemdnevno pot po mejah Slovenije.

Janez Stušek, Miro Kukec in Branko Zupančič bodo s svojimi traktorji, starimi 40, 49 in 51 let, prevozili veliko krajev in v nekaterih tudi prenočili. Na poti, ki jo bodo prevozili z 20 do 25 km/h, bodo zagotovo doživeli marsikaj zanimivega in med drugim bodo širili tudi dober glas o lepotah občine Sevnica ter njihovega domačega Tržišča. Vožnjo bodo prilagajali vremenskim in prometnim razmeram in če bo vse teklo po načrtu, bomo imeli danes prvi daljši postanek z nočnim počitkom v Rogaški Slatini, prihodnjo soboto pa se bodo prek Trdinovega vrha vrnili v domači kraj. Traktoristi svoje traktorje vidijo kot simbol kmetijstva in samooskrbe, za katero se je prav v času koronakrize izkazalo, kako pomembna je.

Za srečno pot so jim zaigrali njihovi dolgoletni glasbeni prijatelji z območja Ljubljane, trio Joks, članice Aktiva kmečkih žena Tržišče so napekle domače dobrote, člani Društva vinogradnikov Malkovec so jim podarili sodček vina.

S. R.

#povezujemoposavje


 
« Nazaj na seznam
»