Časopis za pokrajino Posavje
19.06.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

SDM na ogledu Posavske regije

Objavljeno: Četrtek, 20.04.2017    Rubrika: PANORAMA Bralci pišejo
DSC07678
V ponedeljek, 10. aprila 2017, smo člani vodstva Slovenske demokratske mladine, skupaj s predsednikom SDM Žanom Mahničem, obiskali Posavsko regijo.

Naš vodič in gostitelj po Posavju je bil Janez Jože Olovec, predsednik SDM Krško in član IO SDM. Naš prvi obisk je bil v Informacijskem središču GEN. Predstavitev so začeli s kratkim opisom njihovih elektrarn, s katerimi proizvajajo več kot 40 % vse električne energije v Sloveniji, ogled pa smo nato nadaljevali v Svetu energije, kjer smo videli ogljični odtis našega modernega življenja ter delovanje Nuklearne elektrarne Krško. Obisk smo končali v njihovi sobi eksperimentov, kjer smo lahko praktično spoznali osnovna načela delovanja elektrike in magnetizma.

Po na novo pridobljenem fizikalnem znanju smo obiskali Domačijo Kerin, kjer nas je veselo sprejel Alojz Kerin in nas popeljal po njihovi znani Hiši frankinje. Po krajšem ogledu kleti in predstavitvi modernih vinarskih metod, smo bili pogoščeni z domačimi dobrotami in pokušnjo njihovih vrhunskih vin, še posebej s specialno in znamenito belo frankinjo.

Zadnji korak našega obiska v Posavju je bila gostilna Kunst, kjer smo po izvrstni večerji začeli z uradnim delom našega obiska, to je izvolitev predsednika regijske koordinacije. Za ta položaj je bil s strani članov posavskih odborov izbran Aleš Ulčnik, kateremu smo za izvolitev vsi prisotni toplo čestitali.

Naš obisk v Posavju je bil poln prijetnih doživetij ter novih poznanstev in veselimo se podobnih izkušenj ob bodočih obiskih regij.

Janez Olovec
 
« Nazaj na seznam
»